MENU
AGENDA
 
Oud Nieuws van de oude site

Al dit ouwde nieuws komt van de oude site.

 

Donny Berfelo moet noodgedwongen stoppen

Donny Berfelo moet noodgedwongen punt zetten achter actieve motorcross carriere.

Donny Berfelo uit Enschede heeft vandaag samen met zijn ouders het moeilijke besluit genomen om te stoppen met zijn actieve motorcross carriere. Donny brak dit jaar voor de vijfde keer in zijn leven zijn pols. Dit keer brak hij zijn pols precies op zijn groeischijf. Vanochtend is hij voor controle terug geweest in het ziekenhuis en tijdens een goed gesprek met zijn dokter kreeg hij het advies om een punt te zetten achter zijn actieve motorcross carriere.

Het gevaar zit hem in het feit dat wanneer Donny zijn pols nogmaals breekt, de pols vastgezet zal moeten worden. Daarnaast zal er nu nog een operatie aan te pas moeten komen omdat het bot in zijn pols scheef staat.

Ook het feit dat Donny sinds een half jaar werkzaam is bij Schadebedrijf Stoeten heeft de beslissing makkelijker gemaakt omdat zijn toekomst hem ook veel waard is. Ondanks dat Donny zelf niet meer op de motor zal stappen, zal hij toch nog geregeld langs de crosscircuits te zien zijn om wedstrijden te bezoeken.

Donny wil alle mensen, fans en sponsoren bedanken voor alles wat zij in al die jaren voor hem hebben gedaan! Het was een geweldige tijd en Donny zal er met veel plezier aan terug denken.

 

 

 

 

Donny Berfelo aan de betere hand

Yamaha-rijder Donny Berfelo is deze week voor controle terug geweest naar het ziekenhuis en heeft hier goed nieuws ontvangen. Zijn pols hersteld goed en het gips is verwijderd. Dit wil nog niet zeggen dat Donny alweer terug op de motor kan stappen want daar is het nog te vroeg voor.

Donny zal zijn pols in de komende weken sterk gaan maken zodat hij zonder problemen de motortraining kan hervatten. Wel is de pols van Donny ingetapet om hem extra steun te kunnen bieden!

 

 

 

 

Donny Berfelo uit het gips

Yamaha-rijder Donny Berfelo is op dinsdag ter controle van zijn gebroken pols in het ziekenhuis geweest. Tijdens dit bezoek is het gips, dat rondom zijn pols zat, verwijderd. Wel was duidelijk dat de breuk nog niet goed hersteld is.

Donny heeft nu een brace aangemeten gekregen en zal moeten proberen om weer wat te gaan bewegen met zijn pols. Over twee weken moet Donny opnieuw ter controle terugkomen in het ziekenhuis.

 

 

 

 

Gips verwijderd van de pols van Donny Berfelo

Yamaha-rijder Donny Berfelo is deze week voor controle terug geweest naar het ziekenhuis en heeft hier goed nieuws ontvangen. Zijn pols hersteld goed en het gips is verwijderd. Dit wil nog niet zeggen dat Donny alweer terug op de motor kan stappen want daar is het nog te vroeg voor.

Donny zal zijn pols in de komende weken sterk gaan maken zodat hij zonder problemen de motortraining kan hervatten. Wel is de pols van Donny ingetapet om hem extra steun te kunnen bieden!

 

 

 

 

Nieuw gips voor Donny Berfelo

Donny Berfelo heeft opnieuw gips om zijn pols gebroken. Donny brak tijdens de uitwisselingswedstrijd in Holten zijn pols en moest begin deze week voor controle terugkomen in het ziekenhuis. Tijdens deze afspraak werd geconstateerd dat de groeischijf van Donny zijn pols gebroken is. Zijn pols is weer in het gips gezet en over een week moet hij opnieuw terug komen in het ziekenhuis voor controle. De dokters zullen het week voor week bekijken en zullen aan de hand daarvan hun plan trekken met het oog op het herstel van de pols van Donny.

 

 

 

 

Gebroken pols voor Donny Berfelo

Yamaha-rijder Donny Berfelo heeft zaterdag in de uitwisselingswedstrijd op het circuit van Holten zijn pols gebroken. De rijder uit Enschede ging van start in de superklasse. Nadat het in de training allemaal lekker ging, begon hij vol goede moed aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche moest hij het opnemen tegen de zwaardere MX1 machines. Dit zorgde er natuurlijk voor dat hij meer moeite moest doen om rijders in te kunnen halen dan normaal. In een gevecht op het scherpst van de snede ging het mis voor Donny. Op een springbult verloor hij de controle over de motor en brak zijn pols.

Donny is gelijk naar het ziekenhuis gegaan waar zijn pols in het gips is gezet. Volgende week moet hij voor controle terugkomen en dan zal er ook meer duidelijk worden over hoelang hij buiten de strijd zal zijn. De kans is groot dat Donny de laatste paar wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup niet meer zal kunnen rijden.

 

 

 

 

Donny Berfelo zesde in NK MX2 Cup in Joure

Yamaha-rijder Donny Berfelo is in het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Joure op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche kwam Donny na een matige start terug naar een achtste plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij na de start en wist hij na een goede inhaalrace op een vijfde plaats over de finish te komen.

In de training ging het rijden lekker met Donny. Wel is de baan van Joure erg smal en Donny besefte dan ook dat het belangrijk was om een goede tijd op de klokken te zetten om zo een goede startplaats te hebben. Hier slaagde de rijder uit Enschede goed in want na verschillende snelle ronden sloot hij de sessie af op een achtste tijd.

In de eerste manche kwam Donny niet zo goed weg bij de start en kwam aan het einde van de eerste ronde pas op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Fanatiek zette hij de achtervolging in en probeerde plaatsen winst te boeken. Het was op het smalle circuit niet makkelijk om in te halen maar toch wist hij er een achtste plaats uit te slepen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Donny zat lekker in zijn ritme en kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloont met een vijfde plaats.

Helaas miste Donny op 1 punt de vijfde plaats en moest nu dus genoegen nemen met een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap bezet hij de zesde plaats. Aankomend weekend zal de rijder uit Enschede op beide dagen te vinden zijn op het circuit van Holten. Op zaterdag rijdt hij daar een uitwisselingswedstrijd en op zondag gaat het Nederlands Kampioenschap verder op dit circuit.

 

 

 

 

Donny Berfelo vierde in Twente Cup / Clubwedstrijd in St. Isidorushoeve

Yamaha-rijder Donny Berfelo is zaterdag in de Twente Cup/Clubwedstrijd in St. Isidorushoeve vierde geworden in de MX2 klasse en wist aan het einde van de dag ook netjes vierde te worden in de gecombineerde MX1/MX2 superklasse.

In de training bouwde Donny zijn snelheid rustig op. Het rijden ging lekker en hij had de juiste lijnen op het circuit al snel gevonden. Met een goed gevoel verliet hij het circuit en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche zat hij er goed bij na het vallen van het starthek en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. Het rijden ging lekker en gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats. In het tweede deel van de wedstrijd raakte hij in strijd met de vierde man. Verschillende keren wisselden de beide rijders van positie en uiteindelijk werd dit gevecht in het nadeel van Donny beslist. Donny kwam als vierde over de finish en keek na de manche al uit naar de tweede manche om het beter proberen te doen.

Na het vallen van het starthek in de tweede manche zat Donny er opnieuw goed bij en na een goed verlopen eerste ronde kwam hij aan het einde van de eerste ronde op een derde plaats voorbij start/finish. Donny probeerde de derde plaats in handen te houden maar moest deze positie gedurende de wedstrijd toch afstaan en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

Aan het einde van de dag stond er nog een superfinale op het programma waarbij de beste rijders van alle klassen het tegen elkaar opnamen. Ondanks het feit dat hij moest starten tegen de MX1-rijders kwam Donny toch rond de zesde plaats uit de start. Op het inmiddels zwaar geworden circuit werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een vierde plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de finish.

 

 

 

 

Donny Berfelo zesde in grasbaanrace in Lattrop

Yamaha-rijder Donny Berfelo is in de grasbaanrace in Lattrop op een zesde plaats geeindigd. De rijder uit Enschede ging van start in de MX2 klasse. In zowel de heat als de halve finale pakte Donny kopstart en stuurde zijn Yamaha naar de zege.

In de finale kwam hij opnieuw goed weg bij de start en pakte kopstart. Helaas schakelde hij mis waardoor er natuurlijk gelijk een aantal plaatsen verloren gingen. Donny knokte terug maar omdat de wedstrijd slechts over vier ronden ging, kon hij niet veel meer goed maken waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Aankomende zaterdag zal Donny van start gaan in de Twente Cup wedstrijd in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint motorspektakel in Bentelo

Donny Berfelo heeft op woensdag de MX2 klasse bij het motorspektakel in Bentelo weten te winnen. De rijder uit Enschede kwam in de eerste manche vanaf een derde plaats terug naar de kop en leidde in de tweede manche van start tot finish.

De dag begon positief voor Donny. Hij reed op de Yamaha en dit ging heel erg lekker. In de training slaagde hij erin om er een snelle ronde uit te persen waarmee hij de pole position veroverde.

In de eerste manche kwam hij goed weg toen het starthek viel en wist bijna kopstart te pakken. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste ronde maar reed al snel naar de kopman toe en wist hem te passeren. In de rest van de manche hield hij het tempo strak en kwam als winnaar over de finish.

De start van de tweede manche was net iets beter en ditmaal kwam Donny als eerste door de eerste bocht. Donny werkte een gecontroleerde wedstrijd af en kwam als winnaar over de finish.

Met een dubbele mancheoverwinning won Donny het dagklassement in Bentelo. Voor Donny is dit een geweldig goed begin op de Yamaha.

 

 

 

 

Tegenslag voor Donny Berfelo in NK MX2 Cup in Marum

Donny Berfelo uit Enschede heeft zondag in het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Marum veel tegenslag gekend. In de eerste manche ging de koeler van zijn machine kapot waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche reed hij op een geleende Yamaha van Vos Bikes uit Losser maar aangezien niets op hem afgesteld stond, had hij het moeilijk met het springen. Donny probeerde er het beste uit te halen maar meer dan een zesentwintigste plaats zat er in de tweede manche niet in.

De organisatie besloot om in twee groepen te trainen. Donny zette in zijn groep een achtste tijd op de klokken.

In de eerste manche ondervond Donny veel hinder van een valpartij bij de start en kwam hierdoor tot stilstand. In de achterhoede moest hij aan de wedstrijd beginnen en begon aan een inhaalrace. Helaas kreeg Donny tijdens zijn opmars een tegenslag te verwerken want zijn koeler ging kapot waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Omdat het probleem niet verholpen kon worden moest Donny opzoek naar een oplossing. Gelukkig kwam deze er en mocht hij op een Yamaha van Vos Bikes uit Losse rijden in de tweede manche. Uiteraard was dit wel even wennen maar Donny kon in ieder geval rijden en proberen punten te scoren voor het kampioenschap.

In de tweede manche kwam Donny redelijk uit de start maar had het tijdens de wedstrijd moeilijk met het springen omdat natuurlijk niets op hem afgesteld stond. Toch probeerde hij er het beste van te maken en kwam op een zesentwintigste plaats over de finish.

Bij het ingaan van de zomerstop staat Donny op een zevende plaats in het kampioenschap. Donny en zijn ouders hebben besloten om in de zomerperiode de overstap van KTM naar Yamaha te maken.

 

 

 

 

Geen loon naar werken voor Donny Berfelo in Axel

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Axel geen loon naar werken gehad. In de eerste manche reed hij op een vierde plaats totdat hij ten val kwam en uiteindelijk veertiende werd. In de tweede manche verloor hij veel tijd toen er een rijder vlak voor hem ten val kwam en moest hierdoor genoegen nemen met een twaalfde plaats.

In de tijd tussen de wedstrijden van Makkinga en Axel is er druk gezocht om het probleem dat zich in Makkinga voor deed op te lossen. Er was een nieuwe zuiger in de motor gezet maar helaas kon er voor de wedstrijd in Axel niet getest worden omdat er op donderdag een hoosbui kwam toen Donny wilde gaan trainen in Lichtenvoorde.

Toen Donny in Axel het circuit op reed, merkte hij gelijk dat er nog niets veranderd was aan het vermogen. De motor trok niet en hierdoor had hij het moeilijk op het zandcircuit van Axel. Hij kwam dan ook niet verder dan een tweeentwintigste tijd.

Na de training werd er bekeken wat er nu aan de hand kon zijn. Voor de wedstrijd van Makkinga was er een andere tandwielverhouding op de motor aangebracht. Achteraf bleek dit het probleem te zijn geweest want toen het oude setje weer terug op de motor werd gezet, liep de motor weer als een speer.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Donny goed weg en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en hij wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een vierde plaats. Helaas werd hij door een valpartij teruggeslagen tot in de achterhoede en moest dus aan een inhaalrace beginnen. Alles werd op alles gezet en met goede rondetijden kwam hij nog helemaal terug naar een veertiende plaats.

In de tweede manche pakte de rijder uit Enschede een redelijke start en kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde. Hij reed mooi met de groep mee totdat er een rijder vlak voor hem viel. Donny zat in hetzelfde spoor en kon er niet snel langs komen. Hierdoor moest hij wachten en verloor verschillende plaatsen. In het resterende deel van de wedstrijd bleef hij knokken voor wat hij waard was en legde beslag op een twaalfde plaats.

Met een veertiende en een twaalfde plaats in de manches eindigde Donny op een dertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Reusel.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent moeilijke NK MX2 Cup in Makkinga

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Makkinga een tegenslag voor zijn kiezen gehad. Zijn motor miste door een probleem vermogen en hierdoor kwam hij in de manches niet verder dan een negenentwintigste en een twintigste plaats. Wel blijft hij ondanks deze tegenslag op een zesde plaats staan in de tussenstand.

De opkomst was groot in Makkinga. De organisatie besloot hierdoor om in twee groepen te trainen. Donny was ingedeeld in de tweede groep en stuurde zijn WPM KTM met een goed gevoel het circuit op. De rijder uit Enschede zette gedurende de sessie verschillende keren aan en kwam uiteindelijk uit op een zevende tijd in zijn groep. Hiermee mocht hij in beide manches als veertiende een plaats zoeken achter het starthek.

Voor de start van de eerste manche sloeg het noodlot toe voor Donny. Hij kreeg zijn motor moeilijk gestart in het parc ferme en toen hij achter het starthek stond, hoorde Donny dat zijn motor niet lekker liep. Toen het starthek viel merkte hij ook dat zijn motor vermogen miste. Hierdoor kwam hij in de achterhoede uit de start en moest er ondanks de problemen met zijn motor maar het beste van proberen te maken. Donny zette alles op alles om zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Helaas kwam hij in al zijn haast ook nog een keer ten val waardoor er uiteindelijk niet meer in zat dan een negenentwintigste plaats.

Tussen de eerste en de tweede manche werd er een andere bougie in de motor gezet en werd de motor verder helemaal nagekeken. Helaas bleek het probleem niet verholpen te zijn toen Donny in de tweede manche van start ging. Dit betekende dat hij opnieuw moest knokken voor alles wat hij waard was op een motor die veel vermogen miste. Op het loodzware circuit wist Donny na zijn slechte start toch nog verschillende rijders te passeren en wist er een twintigste plaats uit te slepen.

Door deze tegenslag kwam Donny in het dagklassement niet verder dan een vijfentwintigste plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Zoals het er nu naar uitziet gaat het kampioenschap aankomende zondag verder in Utrecht.

 

 

 

 

Donny Berfelo vierde in NK MX2 Cup in Hummelo

WPM KTM-rijder Donny Berfelo is zondag tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Hummelo op een mooie vierde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Donny op een vierde plaats toen hij even ten val kwam. Toch wist hij na de valpartij nog van een achtste plaats terug te komen naar een zesde positie. In de tweede manche reed hij een sterke wedstrijd. Hij kwam rond de tiende plaats uit de start en knokte zich helemaal terug naar een vierde plaats waarmee hij ook vierde werd in het dagklassement.

Vanwege de vele regenval lag het circuit er in de ochtend nat en modderig bij. Donny had er zin in en draaide zijn machine met vertrouwen het circuit op. De rijder uit Enschede voelde zich al snel thuis op het circuit en wist in de beginfase een tweede tijd op de klokken te zetten. Lang stond hij op deze positie maar gedurende de sessie kwamen er toch nog een aantal rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot op een zesde plaats.

In de eerste manche wist hij een hele goede start te pakken en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. Hij zat lekker in zijn ritme en wist lange tijd stand te houden op een derde plaats. Helaas gooide een stuurfout roet in het eten waardoor hij terugviel naar een achtste plaats. In de rest van de wedstrijd herstelde hij zich goed en wist nog twee plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een zesde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar toch kon Donny rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit werkte hij zich gedurende de wedstrijd terug op naar een vierde plaats. Vervolgens begon hij het gat tot aan de tweede en derde man te dichten. Hij kwam dicht in de buurt maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval te kunnen plaatsen en kwam tevreden op een vierde plaats over de finish.

Met een zesde en een vierde plaats in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup blijft hij op een zesde plaats staan. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Makkinga.

 

 

 

 

Donny Berfelo klimt naar zesde plaats in het NK MX2 Cup

WPM KTM-rijder Donny Berfelo is op tweede Pinksterdag tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Lichtenvoorde opgeklommen naar een zesde plaats in de tussenstand. De wedstrijd in Lichtenvoorde was voor Donny niet zijn beste van het seizoen want het zat allemaal een beetje tegen. Na een valpartij in de eerste manche waarbij hij in het afzettingslint vast kwam te zitten, kwam hij niet verder dan een plaats in de achterhoede. In de tweede manche kwam hij niet goed uit de start maar knokte voor alles wat hij waard was en sleepte er een dertiende plaats uit.

Op zaterdag ging Donny van start in de Club / Twente Cup wedstrijd op het circuit van St. Isidorushoeve. Hier werd hij in de eerste manche vijfde en nadat hij in de tweede manche tot twee keer toe ten val was gekomen, kwam hij nog vanuit de achterhoede terug naar een zevende plaats.

Op maandag ging het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup verder op het circuit van Lichtenvoorde. Het circuit van Lichtenvoorde is de thuisbaan van Donny en hij keek dan ook erg uit naar deze wedstrijd. De dag begon positief voor de rijder uit Enschede want met een mooie zesde tijd in de tijdtraining verzekerde hij zich van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche zat hij er niet zo goed bij na het vallen van het starthek en aan het einde van de eerste ronde kwam hij pas op een zeventiende plaats voorbij start/finish. Donny zette zijn opmars verder en kwam een ronde later al aan op een tiende plaats. Helaas kwam hij kort daarna in het heetst van de strijd in aanraking met een andere rijder. Donny wilde deze rijder passeren maar hierbij raakten de beide rijders elkaar, wat een valpartij tot gevolg had. Donny zat vast in de afzetting en het kostte hem bijna een ronde voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Hierdoor kon Donny een goed resultaat in de eerste manche vergeten.

Ook in de tweede manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en kwam aan het einde van de eerste ronde op een zeventiende plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en werd op het loodzware circuit op een dertiende plaats afgevlagd.

In het dagklassement kwam Donny niet verder dan een vierentwintigste plaats maar wel is hij in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup opgeklommen naar een zesde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Hummelo.

 

 

 

 

Net geen top vijf plaats voor Donny Berfelo in Marum

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft dinsdag in een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Marum net geen top vijf plaats weten te behalen. In de eerste manche reed de rijder uit Enschede een sterke wedstrijd en wist hierin zesde te worden. In de tweede manche kwam hij na een slechte start niet lekker in zijn ritme en kwam hierdoor niet verder dan een negentiende plaats.

Donny begon aan de dag met een veertiende tijd in de tijdtraining. Het lukte hem niet om een perfecte rondetijd neer te zetten maar was daarom des te meer gebrand om het in de manches beter te doen.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zesde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot in de slotfase en werd ook op deze positie afgevlagd.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en ditmaal dook hij in de achterhoede de eerste bocht in. Helaas kon hij in deze manche niet lekker in zijn ritme komen en had het hierdoor moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch knokte hij voor wat hij waard was en wist er uiteindelijk nog een negentiende plaats uit te slepen.

Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een twaalfde plaats. Aankomend weekend zal de rijder uit Enschede van start gaan in het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Den Dungen.

 

 

 

 

Donny Berfelo klimt naar achtste plaats in het NK MX2 Cup

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft zaterdag tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Westerbork een moeilijke wedstrijd gekend. Wel scoorde hij nog zodanig goed dat hij in de tussenstand een plaats is opgeklommen en nu achtste staat in het kampioenschap.

Op vrijdagmiddag reisde Donny al af richting Westerbork. In de nacht van vrijdag op zaterdag regende het veel en hierdoor was de baan in de ochtend nat en drassig. Dit had ook tot gevolg dat de baan er tijdens het rijden raar in kwam te liggen. Ondanks dit ging het rijden in de training lekker met de rijder uit Enschede. Hij wist verschillende snelle tijden op de klokken te zetten en sloot de training af als vijfde.

In de eerste manche kwam Donny slecht weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Hij kwam gedurende de wedstrijd terug naar voren maar reed niet zoals we dit van hem gewend zijn. Hij had het moeilijk op de baan maar zette toch goed door en wist er een elfde plaats uit te slepen.

Ook in de tweede manche kwam de rijder uit Enschede heel slecht weg bij de start en kwam in de achterhoede door de eerste bocht. Al snel wist hij zich op te werken naar een veertiende plaats maar helaas kwam hij in de tweede ronde ten val en viel hierdoor weer helemaal terug tot in de achterhoede. In al zijn haast om tijd en plaatsen goed te maken kwam hij later in de wedstrijd nog een keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een zeventiende plaats.

Ondanks deze wat moeilijkere wedstrijd voor Donny is hij in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap toch een plaats opgeklommen en is van een negende naar een achtste plaats opgeklommen.

 

 

 

 

Donny Berfelo zesde in NK MX2 Cup in Oldebroek

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft in het afgelopen Paasweekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag stond de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup op het programma in Oldebroek. Donny begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een mooie zesde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche pakte de rijder uit Enschede een redelijk goede start en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Met een lekker ritme begon hij aan een opmars naar voren en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken. Donny kwam uiteindelijk uit op een mooie vierde plaats en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier.

Ook in de tweede manche zat Donny er lekker bij na de start en kwam in de top tien uit de eerste ronde. Net als in de eerste manche wist hij al snel plaatsen winst te boeken. Echter toen hij op een vierde plaats reed, kwam hij even ten val en viel hierdoor verschillende plaatsen terug. Na de valpartij zette Donny goed door en wist er uiteindelijk toch nog een elfde plaats uit te slepen.

Met deze resultaten eindigde hij op een gedeelde vijfde plaats maar omdat Donny een mindere uitslag had dan de andere rijder in de tweede manche moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een zesde plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen van een twaalfde naar een negende plaats.

Op Paasmaandag ging Donny van start in Hexel on Wheels. Donny ging hier van start in de superklasse en reed hierin samen met de MX1A en MX2A rijders. In de eerste manche kwam hij in de top toen uit de start. Gelijk had hij het juiste ritme gevonden en wist na een sterk gereden wedstrijd op een tweede plaats in de MX2 klasse over de finish te komen. In de tweede manche legde de rijder uit Enschede beslag op een derde plaats en eindigde hiermee ook op een derde plaats in het dagklassement.

 

 

 

 

Donny Berfelo twaalfde in NK MX2 Cup in Emmercompascuum

WPM KTM-rijder Donny Berfelo is in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Emmercompascuum op een twaalfde plaats geeindigd. In de eerste manche pakte hij kopstart maar kwam in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een laatste plaats kwam hij toen nog terug naar een vijftiende positie. In de tweede manche moest hij na een slechte start opnieuw een inhaalrace rijden en kwam toen terug naar een dertiende plaats.

In de training ging het rijden lekker met Donny. Ondanks dat het circuit vanwege de vrieskou bevroren was, voelde de rijder uit Enschede zich goed thuis op de baan. Echter na een aantal ronden werd er met de rode vlag gezwaaid omdat er iets niet goed was met de tijdwaarneming. Nadat dit best wel wat tijd in beslag had genomen en Donny het ondertussen koud had gekregen, mochten ze toen het probleem verholpen was 1 ronde verkennen om vervolgens de tijdtraining in te gaan. De weersomstandigheden waren bijzonder koud en Donny had dan ook bijzonder veel last van zijn handen. Ondanks dit wist hij een twaalfde tijd neer te zetten waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in de beide manches.

Voor de start van de eerste manche had Donny een goed gevoel en had er zin om er tegenaan te gaan. Toen het starthek naar beneden klapte, zat hij er goed vooraan bij en dook als eerste de eerste bocht in. Echter in deze bocht kwam hij met een andere rijder in aanraking en dit had een valpartij tot gevolg. Vanaf een laatste plaats moest Donny terug naar voren proberen te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij vele rijders te passeren en wist er nog een vijftiende plaats uit te slepen.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start maar ditmaal remde hij te vroeg waardoor hij veel plaatsen verloor en opnieuw in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging net als in de eerste manche lekker met Donny en hij wist gedurende de wedstrijd goed terug naar voren te komen. Moegestreden kwam hij uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish.

In het dagklassement legde Donny beslag op een twaalfde plaats.

 

 

 

 

Succes en tegenslag voor Donny Berfelo in Twente Cup in St. Isidorushoeve 20-03

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Twente Cup in St. Isidorushoeve succes en tegenslag gekend. In de eerste manche kwam hij na een slechte start goed terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reed hij op een derde plaats toen de as van de schakelbak knapte. Dit gebeurde net bij het oprijden van een springbult waardoor Donny hard ten val kwam. Gelukkig bleef het bij schaafwonden en blauwe plekken waardoor hij op eigen kracht het rennerskwartier op kon zoeken.

Het was de eerste clubwedstrijd in St. Isidorushoeve maar tevens ook de eerste wedstrijd meetellend voor de Twente Cup. In de training ging het rijden lekker maar toch kwam de rijder uit Enschede even een keer flink ten val. Gelukkig liep hij hierbij geen blessures op en kon hij zijn weg vervolgen. Na een goede training verliet hij met een vertrouwd gevoel het circuit en bereidde zich voor op de eerste manche.

In de eerste manche kwam Donny niet goed weg bij de start en moest van buiten de top tien terug naar voren proberen te komen. Dit lukte goed want de ene na de andere rijder werd een plaatsje terugverwezen. Donny bleef het tempo hooghouden en wist zijn WPM KTM machine op een vierde plaats over de finish te sturen.

De start van de tweede manche was iets beter en ditmaal kon hij op een zevende a achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats en begon het gat tot aan de tweede manche dicht te rijden. Echter kort daarna ging het mis met Donny. Bij het oprijden van de tafel schakelde zijn motor niet meer waardoor hij de controle verloor. Donny sprong van zijn motor en kwam met een harde klap op de grond terecht. De rijder uit Enschede bleef even op de baan liggen omdat hij zijn lucht kwijt was. Gelukkig bleef het bij schaafwonden en blauwe plekken en kon hij op eigen kracht terugkeren naar de paddock.

Bij het oprijden van de bult was de as van de schakelbak geknapt waardoor Donny dus uiteindelijk hard ten val kwam. Aankomende zondag staat voor Donny de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup op het programma in Emmercompascuum.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint indoorcross in Lochem 30-01

WPM KTM-rijder Donny Berfelo heeft zondag de indoorcross in Lochem weten te winnen. De dag in Lochem begon alles behalve goed maar in de finale ging alles volgens plan voor de rijder uit Enschede en wist hij de wedstrijd winnend af te sluiten.

Na lang wikken en wegen of Donny van start zou gaan, werd toch besloten om af te reizen naar Lochem. Donny had namelijk twee maanden niet gereden maar vanwege het slechte weer wilde hij toch op een droge baan rijden en daarom werd besloten om in Lochem mee te doen.

Donny ging van start in de MX2 klasse en moest hierin twee manches rijden en een finale. In de eerste manche moest de rijder uit Enschede vanaf de tweede startrij starten. Hij had namelijk het laatste nummertje getrokken en mocht hierdoor pas als laatste oprijden naar het starthek. In de middenmoot kwam hij uit de start en begon rond de negende a tiende plaats aan de wedstrijd. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een vijfde plaats. Vervolgens zette hij de aanval in op de vierde man. Bij een inhaalmanoeuvre ging het mis want de vierde man drukte hem aan de kant waardoor Donny ten val kwam. Hierbij gingen vele plaatsen verloren waardoor hij zijn weg pas op een laatste plaats kon vervolgen. De WPM KTM-rijder begon opnieuw aan een opmars maar kwam nadat hij twee a drie rijders had gepasseerd opnieuw ten val waardoor hij als laatste over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat bereidde Donny zich voor op de tweede manche. Opnieuw moest hij vanaf de tweede startrij starten. Voor Donny was het belangrijk om een goed resultaat neer te zetten om zich hiermee alsnog te kwalificeren voor de A finale. Donny kwam slecht weg bij de start en begon aan een opmars. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende rijders te passeren en kwam uiteindelijk op een achtste plaats over de finish. Deze positie was net voldoende voor kwalificatie voor de A finale!

In de finale mocht Donny vanaf de eerste startrij starten en slaagde erin om een goede start te pakken. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging vervolgens in de aanval op de twee kopmannen. Het rijden ging lekker en gedurende de wedstrijd schoof Berfelo door naar een tweede plaats. In de slotfase kwam hij aan het achterwiel van de kopman. Alles werd op alles gezet en in de laatste ronde sloeg Donny toe. Hij nam de koppositie over en stond deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af. Na een sterk gereden wedstrijd werd Donny als winnaar afgevlagd.

De komende weken zal Donny zijn voorbereiding op het naderende outdoorseizoen verder zetten.

 

 

 

 

Donny Berfelo maakt sterk begin op de KTM 250F in Bornerbroek 31-10

WPM-rijder Donny Berfelo heeft zondag zijn allereerste wedstrijd op de KTM 250F gereden bij de Twente Cup in Bornerbroek. Donny kwam in zowel de eerste als de tweede manche in de middenmoot uit de start maar kwam in beide manches goed terug naar voren en wist beslag te leggen op een vijfde en een vierde plaats.

Op zaterdag had Donny getraind op het circuit van St.Isidorushoeve om toch al wat te wennen aan de 4-takt machine. Het rijden ging lekker en naarmate de dag vorderde begon het steeds beter te gaan. Vol goede moed keek hij uit naar de zondag want op deze dag zou hij van start gaan bij de laatste wedstrijd om de Twente Cup in Bornerbroek. Voor Donny was het zijn eerste wedstrijd die hij op de KTM 250F reed. Hij had er heel veel zin in maar wist natuurlijk niet wat hij ervan kon verwachten. Nadat het in de training allemaal lekker was gegaan, ging hij vol goede moed van start in de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet zo goed weg bij de start en moest in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Vanaf daar zette hij zijn opmars verder en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Na een sterk gereden wedstrijd legde hij uiteindelijk beslag op een mooie vijfde plaats.

Ook in de tweede manche kwam hij in het middenveld uit de start. Net als in de eerste manche ging hij gelijk in de aanval om plaatsen winst te boeken. Netjes rijdend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam ditmaal terug naar een mooie vierde plaats.

In de eindstand om de Twente Cup is Donny op een derde plaats geeindigd. Als het weer een beetje mee zit zal hij aankomende zaterdag van start gaan bij de clubcross in Ermelo.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent zware ONK 125cc in Harfsen door rugpijn 24-10

WPM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Harfsen een zware dag gekend. De voorbereiding op de wedstrijd in Harfsen was verre van ideaal want tijdens het voetballen met vrienden was het bij Donny in zijn rug geschoten. Donny had hier al een week flink last van en werd op vrijdag ook nog grieperig. Toch wilde hij rijden en probeerde er op zondag het beste van te maken.

In de training ging het rijden redelijk. Hij had veel last van zijn rug en dit speelde hem parten tijdens het rijden. Hij zette een tweeentwintigste tijd op de klokken en kon hiermee nog ruimschoots plaats nemen achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij in het middenveld uit de start. Donny reed in de beginfase goed mee maar naarmate de wedstrijd vorderde werd zichtbaar dat hij steeds meer last van zijn rug kreeg. Ook kwam hij nog even een keer ten val. Na de valpartij had hij teveel last van zijn rug waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd uitrijden.

Omdat Donny dusdanig veel last van zijn rug had, werd er besloten om in de tweede manche niet van start te gaan. Als zijn rug deze week goed hersteld, zit er een kans in dat hij aankomend weekend zal starten bij de Twente Cup in Bornerbroek.

 

 

 

 

Een dankwoord van Donny Berfelo 16-10

WPM-rijder Donny Berfelo wil langs deze weg al zijn sponsors en andere ondersteuners bedanken voor alles wat zij voor hem hebben gedaan in seizoen 2012. Donny zal in 2013 de overstap maken op een KTM 250F en zal hier deze winter hard op gaan trainen om zo goed mogelijk voorbereidt aan de start te verschijnen.

 

Een dankwoord gaat uit naar de volgende mensen en ondersteuners:

Papa en Mama, Ome Geert, Opa`s en Oma

Webmaker Arno van den Brink
Hoofdsponsor WPM Motoren
Motorketting.nl
Autobedrijf I.C. Cars
Prinsen motoren
Tandwielen Ceradure
Wim Kroon
Auto onderdelen Twimva
Radiooranje.nl
Nitrade
Ultimate vering
APK service van den Berg
Windonet.nl

Donny wenst al zijn sponsors een goed einde van dit jaar toe en hoopt jullie allemaal snel weer tegen te komen op en langs het circuit.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top vijf in de Volle Polle 19-09

WPM-rijder Donny Berfelo is tijdens de Volle Polle in de top vijf geeindigd. In de eerste manche kwam hij na een matige start sterk terug naar voren en werd op een vierde plaats afgevlagd. In de tweede manche reed hij bij de start tegen het starthek aan maar wist toch vanaf de allerlaatste plaats nog terug te komen naar een vijfde plaats. Met deze resultaten eindigde de rijder uit Enschede op een vierde plaats in het dagklassement.

In de training ging alles naar wens. De rijder uit Enschede voelde zich goed thuis op de motor en had het juiste ritme tijdens de training al gevonden op het circuit. In de eerste manche kwam Donny niet goed weg bij de start en moest rond de zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij aan een inhaalrace en begon driftig plaatsen winst te boeken. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een vierde plaats en zette in de slotfase de aanval in op de derde man. Helaas kwam hij net iets tekort om ook deze positie nog voor zich op te kunnen eisen waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Voor de start van de tweede manche was Donny iets te gretig en reed tegen het starthek aan. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren proberen te komen. Alles werd op alles gezet en de ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen. Na een sterk gereden inhaalrace wist Donny toch nog beslag te leggen op een vijfde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. Na de Volle Polle staat Donny op een vijfde plaats in de tussenstand van de Twente Cup.

Aan het einde van de dag ging hij van start in de superfinale waarin hij het op moest nemen tegen de zwaardere MX1 machines. Donny werkte een sterke wedstrijd af en wist op zijn 125cc machine op een vierde plaats over de finish te komen.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top tien in NK MX2 Jeugd in Winterswijk 11-09

WPM-rijder Donny Berfelo is in de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Winterswijk in de top tien geeindigd. Donny reed een hele sterke eerste manche waarin hij na een valpartij in de laatste ronde op een negende plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start terug naar een zestiende plaats en verzekerde zich hiermee van een tiende plaats in het dagklassement.

In de training ging het rijden lekker met Donny. Hij had de juiste lijnen op het circuit al snel gevonden maar slaagde er niet in om er een perfecte tijd uit te persen. Na verschillende pogingen kwam hij niet verder dan een twintigste tijd.

In de eerste manche kwam Donny in het middenveld uit de start. Op een zeventiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon vanaf dat moment aan een opmars. Donny knokte zich terug naar een achtste plaats. Donny wist deze positie tot in de laatste ronde in handen te houden maar kwam toen nog even ten val en verloor hierbij de achtste plaats. Ondanks dit kwam Donny tevreden op een negende plaats over de finish in de eerste manche.

In de tweede manche pakte hij een redelijke start maar bij het inrijden van de chicane kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats moest Donny terug naar voren proberen te komen. Donny reed vervolgens een ijzersterke inhaalrace en knokte zich nog terug naar een zestiende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een tiende plaats in Winterswijk. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij met nog 1 wedstrijd te gaan op een achttiende plaats. Aankomende zaterdag zal Donny starten bij de Volle Polle in Beckum.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in Twente Cup in Westerhaar 04-09

WPM-rijder Donny Berfelo is bij de Twente Cup in Westerhaar op een tweede plaats geeindigd in de MX2 klasse. Er werd vanwege de vele ongelukken die plaats vonden slechts 1 manche verreden. Hierin wist Donny tweede te worden. Aangezien er geen tweede manche werd verreden, was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag.

Er was een technisch circuit uitgezet waarop de rijders het goed naar hun zin hadden. Donny wilde hier graag rijden en was dan ook enthousiast om het circuit op te gaan om te beginnen met de training. Het rijden ging lekker in de training en dit gaf hem een goed gevoel voor de eerste manche.

Donny ging van start in de MX2 klasse en moest hier rijden tussen de zwaardere 4-takt machines. Toen het starthek naar beneden klapte, zat hij er goed bij en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Nadat hij twee ronden op de derde plaats had gereden, stootte hij door naar een tweede plaats. Kort daarna werd de wedstrijd afgevlagd omdat er een rijder hard ten val was gekomen. Bij de herstart zat Donny er minder goed bij en moest vanuit het middenveld terug naar voren komen. Met een goed tempo kwam hij terug naar voren en werkte zich op naar een tweede plaats. Net op het moment dat hij kort achter de kopman zat, kwam er weer een rijder hard ten val waardoor de wedstrijd opnieuw werd afgevlagd. Omdat er nu meer dan een halve wedstrijd was verreden, besloot de organisatie om de laatste doorkomst als uitslag van de eerste manche te pakken.

Aangezien er vlak voor de tweede manche van Donny opnieuw een ernstig ongeluk plaats vond, besloot de organisatie om de rest van de dag af te lassen. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag.

Aankomende zondag zal Donny starten bij het Nederlands Kampioenschap 125cc in Winterswijk.

 

 

 

 

 

WPM-rijder Donny Berfelo is bij het motorspektakel in Bentelo op een vierde plaats geeindigd. Donny reed in Bentelo in de MX2 klasse waarin hij het op zijn 125cc machine op moest nemen tegen de zwaardere 4-takt machines. Nadat de training goed was verlopen begon hij vol zelfvertrouwen aan de eerste manche. In deze wedstrijd zouden de eerste veertien rijders zich kwalificeren voor de A finale.

Toen het starthek viel, pakte hij een hele goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en binnen een aantal ronden wist hij zich op te werken naar de koppositie. Donny hield het tempo strak in het resterende deel van de wedstrijd en sloot de eerste manche winnend af.

In de A finale zat Donny er niet goed bij na de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Alles werd op alles gezet door de rijder uit Enschede en met snelle rondetijden wist hij zich terug te knokken naar een vierde plaats. Vervolgens dichtte hij het gat tot aan de derde man. In de laatste ronde zette hij de aanval in maar slaagde er helaas niet in om de derde plaats over te nemen en moest hierdoor genoegen nemen met een vierde plaats.

Aankomende zaterdag zal Donny deelnemen aan de zomercross in Harskamp.

 

 

 

 

Donny Berfelo rijdt sterke inhaalraces op de Herikerberg in Markelo 12-07

WPM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend op beide dagen wedstrijden gereden op het prachtige circuit van Markelo. Op zaterdag ging Donny van start in de uitwisselingwedstrijd in Markelo. Het circuit lag er mooi bij en in de training ging het allemaal lekker met de rijder uit Enschede. Donny ging van start in de superklasse en omdat hij hierbij tussen de zwaardere MX1 machines moest starten, zat hij er in de eerste manche niet goed bij en moest aan een inhaalrace beginnen. De ene na de andere rijder werd door Donny ingehaald en hij wist zich nog helemaal terug te knokken naar een elfde plaats.

Ook in de tweede manche kwam hij niet goed mee met de start en kwam in de achterhoede door de eerste bocht. Net als in de eerste manche zette hij fanatiek de achtervolging in en wist zich met mooie inhaalmanoeuvres terug op te werken naar een negende plaats. Met deze resultaten eindigde Donny ook op een negende plaats in het dagklassement.

Op zondag stond er op het circuit van Markelo een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma. Voordat de training begon regende het al en gedurende de dag werden de omstandigheden dan ook slechter en slechter. Het rijden ging in de training nog niet helemaal naar wens en Donny kwam dan ook niet verder dan een zestiende tijd.

In de eerste manche was het circuit erg slecht en modderig. Helaas zat Donny er na het vallen van het starthek niet goed bij en moest terug naar voren komen. Dit verliep goed totdat een valpartij zijn opmars onderbrak waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zeventiende plaats.

De tweede manche werd vanwege de hevige regenval afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was. Aankomende zaterdag zal de rijder uit Enschede van start gaan in een wedstrijd om de Twente Cup in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

 

 

Wisselend succes voor Donny Berfelo in het crossweekend in St. Isidorushoeve 27-06

WPM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden in St. Isidorushoeve Op zaterdag ging Donny van start in een streekwedstrijd. Hier ging hij van start in de superklasse. In de eerste manche pakte hij tussen de zwaardere MX1 machines een redelijk goede start en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich netjes op naar een zevende plaats en wist lange tijd stand te houden op deze positie. Na een aantal ronden moest hij de zevende plaats afstaan en werd uiteindelijk op een achtste plaats afgevlagd.

Ook in de tweede manche kon hij net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Donny begon aan een opmars en wist verschillende rijders te passeren. Ondanks een valpartij legde hij in deze manche beslag op een negende plaats en werd hiermee zesde in het dagklassement.

Op zondag stond de achtste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in St. Isidorushoeve. In de training ging het rijden niet lekker en dit had tot gevolg dat hij niet verder kwam dan een zestiende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde hij snel en dook in de top vijf de eerste bocht in. Helaas gleed hij onderuit en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Knokkend voor alles wat hij waard was probeerde hij de rijders voor hem te passeren. Donny wist vele rijders te passeren en kwam uiteindelijk op een tweeëntwintigste plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij in de middenmoot door de eerste bocht en wist zich in deze manche terug te knokken naar een zeventiende plaats.

Aankomende zaterdag gaat het Nederlands Kampioenschap verder in Axel.

 

 

 

 

Geen loon naar werken voor Donny Berfelo in NK 125cc in Halle 05-06

WPM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de zevende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Halle geen loon naar werken gehad. In de eerste manche reed hij lange tijd op een achtste plaats maar kwam in de slotfase ten val en werd uiteindelijk op een zeventiende plaats afgevlagd. In de tweede manche hield hij lange tijd stand op een zevende plaats totdat hij met een andere rijder in aanraking kwam en hard ten val kwam. Het kostte Donny veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en kon daardoor een goed resultaat vergeten.

In de nacht van zaterdag op zondag had het enorm veel geregend en ook in de ochtend regende het nog van tijd tot tijd. Het circuit was modderig en glad in de training. Donny benutte zijn tijd om aan het circuit te wennen. Tijdens de sessie zette hij verschillende keren aan en wist er uiteindelijk een zeventiende tijd uit te persen.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat Donny er goed vooraan bij en pakte bijna kopstart. Donny reed een sterke wedstrijd en reed bijna de gehele manche op een achtste plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waarbij er vele plaatsen verloren gingen. In het resterende deel van de wedstrijd herstelde Donny zich en wist er toch nog een zeventiende plaats uit te slepen.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal wist hij bijna kopstart te pakken en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase moest hij een aantal plaatsen afstaan maar vervolgens hield hij lange tijd stand op een zevende plaats. Helaas kwam hij in de slotfase met een andere rijder in aanraking en dit had een flinke valpartij tot gevolg. Donny bleef even liggen en de EHBO vond het eigenlijk onverantwoord dat hij nog weer verder zou rijden. Toch was de rijder uit Enschede vastbesloten om de wedstrijd uit te rijden maar hierdoor kon hij een goed resultaat vergeten.

Na de wedstrijd in Halle staat Donny op een achttiende plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 125cc. Aanstaande zaterdag staat er voor Donny een wedstrijd om de Twente Cup op het programma.

 

 

 

 

Donny Berfelo knokt mooie duels uit op het CKK Event 30-05

WPM-rijder Donny Berfelo heeft op Tweede Pinksterdag deelgenomen aan het CKK Event in Daarlerveen. Voor de derde keer werd dit evenement georganiseerd en ook dit jaar was alles perfect geregeld. Ook de opkomst van de rijders was groot te noemen. Donny ging van start in de MX2A klasse. In de training ging het rijden lekker en hij ging in een hoog tempo rond over het circuit. Dit gaf hem een goed gevoel voor de eerste manche.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Donny kwam sterk terug naar voren maar toen hij op een twaalfde plaats reed ging het mis. De druk van de koppeling was ineens weg en toen Donny voor een bocht wilde remmen had hij geen koppeling meer en kwam ten val. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar Donny herstelde zich goed en wist er uiteindelijk nog een zeventiende plaats uit te slepen.

De start van de tweede manche was een stuk beter en ditmaal kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en hij zat goed in zijn ritme. Helaas kwam hij tijdens de wedstrijd in een kombocht ten val. Snel sprong hij weer terug op zijn machine maar wel had hij hierbij zo’n zeven a acht plaatsen verloren. Fanatiek begon hij terug naar voren te rijden en wist nog verschillende rijders in te halen om uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish te komen.

Aankomende zondag staat er voor Donny een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Halle.

 

 

 

 

Wisselend succes voor Donny Berfelo in Rhenen en Veendam 22-05

WPM-rijder Donny Berfelo heeft vorige week twee wedstrijden gereden. Op Hemelvaartsdag ging Donny van start bij de internationale 125cc wedstrijd in Rhenen. In de eerste manche zat hij er niet goed bij na de start en verdween in de achterhoede de eerste helling op. Het rijden ging lekker en al snel wist hij plaatsen winst te boeken. Deze opmars wist hij gedurende de wedstrijd verder te zetten en kwam uiteindelijk nog op een mooie twaalfde plaats over de finish.

De start van de tweede manche was super en Donny slaagde er bijna in om kopstart te pakken. In de beginfase hield hij zich goed staande rond de vijfde plaats maar vanwege een valpartij werd hij ver teruggeslagen. Op een negentiende plaats kwam hij terug in de wedstrijd en moest de achtervolging inzetten. Donny herstelde zich goed en wist nog terug te komen naar een mooie elfde plaats.

Op zondag stond er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Veendam. In de training ging het rijden niet lekker want Donny klaagde erover dat zijn motor niet goed veerde. Hierdoor kwam de rijder uit Enschede niet verder dan een achttiende plaats.

In de eerste manche kwam hij redelijk weg bij de start en kwam op een achttiende plaats voorbij start/finish. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en werkte zich op naar een elfde plaats. Gedurende de manche werd de baan zwaarder en dit had tot gevolg dat Donny moeilijker over de knippen kwam. Donny probeerde de tiende plaats in handen te houden maar kwam in het heetst van de strijd in aanraking met een andere rijder en viel. Dit kostte hem veel tijd en plaatsen en kon zijn weg pas op een twintigste plaats vervolgen. Na deze tegenslag ging het rijden niet meer waardoor hij op een twintigste plaats werd afgevlagd.

Na de manche werd besloten om huiswaarts te keren omdat er duidelijk iets niet goed was met zijn voorvork. Er werd besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan en de voorvork te laten maken. Dit is nu gedaan zodat Donny weer met een fijne voorvork van start kan gaan in zijn volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd van Donny is op 3 juni in Halle.

 

 

 

 

Valpartijen houden Donny Berfelo van goed resultaat in Westerbork 08-05

WPM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag ging Donny van start bij de Twente Cup in St. Isidorushoeve. Het rijden ging goed maar helaas kwam de rijder uit Enschede in zowel de eerste als de tweede manche een aantal keren ten val waardoor hij niet de uitslagen haalde waar hij op voorhand op had gehoopt.

Een dag later stond er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Westerbork. In de tijdtraining wist Donny een zeventiende tijd op de klokken te zetten. Vol goede moed ging hij in de eerste manche van start. Helaas kwam hij slecht weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en zo wist de rijder uit Enschede zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een tiende plaats. Donny bleef netjes rijden maar kwam helaas in de voorlaatste ronde ten val. Het kostte hem veel moeite om de motor weer omhoog te krijgen en hierdoor viel hij ver terug. Uitermate teleurgesteld kwam hij uiteindelijk op een zesentwintigste plaats over de finish.

Gebrand op een goed resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Helaas kwam hij ook dit keer verre van goed weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon net als in de eerste manche plaatsen winst te boeken. Helaas verloor hij door een valpartij kostbare tijd waardoor er in de tweede manche niet meer in zat dan een zeventiende plaats.

Op 17 mei staat voor Donny de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Eersel.

 

 

 

 

Valpartij kost Donny Berfelo top tien plaats in Arkel 03-05

WPM KTM-rijder Donny Berfelo is tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Arkel op een zestiende plaats geëindigd. In de eerste manche was Donny in strijd met de negende man toen hij ten val kwam en onder de motor kwam te liggen. Hierbij ging veel tijd verloren waardoor er niet meer inzat dan een negentiende plaats. In de tweede manche werd hij na een constant gereden wedstrijd als dertiende afgevlagd.

39 rijders hadden zich voor aanvang van de training gemeld om deel te nemen aan de wedstrijd. Omdat er slechts 20 rijders tegelijk in de baan mogen in Arkel, werd er in twee groepen getraind. Per groep gingen er elf rijders over naar de A groep. Donny zette een zevende tijd neer en kwalificeerde zich dus voor de A groep.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start. Donny reed goed zijn rondjes rond de twaalfde a dertiende plaats maar begon na een aantal ronden aan te dringen bij zijn voorgangers. Hij werkte zich op naar een tiende plaats en begon druk uit te oefenen op de negende man. Echter bij een inhaalmanoeuvre ging het mis met Donny. Hij kwam ten val en kwam hierbij onder de motor te liggen. Bij de valpartij had hij zijn helm beschadigd en ook was zijn shirt gescheurd. Het kostte hem veel tijd voordat hij zijn weg kon vervolgen waardoor er niet meer inzat dan een negentiende plaats. 

In de tweede manche pakte hij een redelijke start en wist na een goed gereden wedstrijd als dertiende over de finish te komen. In het dagklassement eindigde Donny op een zestiende plaats en ook in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij op een zestiende plaats. Aankomende zaterdag gaat Donny van start bij de Twente Cup en zondag staat er een NK wedstrijd op het programma in Westerbork.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top vijftien in NK MX2 Jeugd in Veendam 24-04

WPM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag ging Donny van start in een wedstrijd om de Twente Cup in Vroomshoop. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed naar voren maar op een vierde plaats rijdend ging hij even in de fout. Dit kostte hem een aantal plaatsen maar de rijder uit Enschede herstelde zich goed en wist nog terug te komen tot aan het achterwiel van de derde man en werd uiteindelijk als vierde afgevlagd. In de tweede manche wist hij na een goede wedstrijd op een tweede plaats over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een derde plaats.

Op zondag stond er een KNMV Jeugdwedstrijd op het programma in Veendam. Omdat er slechts 1 groep was, hoefde er niet gekwalificeerd te worden. Donny zette in de training een zestiende tijd op de klokken. Na de training begon het flink te regenen en hierdoor werden de omstandigheden er niet beter op.

In de eerste manche kwam Donny slecht weg bij de start en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij zette de achtervolging in en knokte zich terug naar een veertiende plaats. Het rijden ging lekker totdat hij met nog twee ronden te gaan zijn bril af moest doen. Hierdoor ging het tempo naar beneden en dit kostte hem uiteindelijk nog twee plaatsen waardoor hij als zestiende over de finish kwam.

In de tweede manche kwam hij in het middenveld uit de start. Gelijk wist hij een aantal plaatsen winst te boeken en kwam zo aan het einde van de eerste ronde op een zeventiende plaats voorbij start/finish. Donny zat lekker in zijn ritme en knokte zich terug naar een tiende plaats. Helaas ging het bij het passeren van een achterblijver mis met de rijder uit Enschede want hierbij schoot hij naast de bult en verloor hierbij een aantal plaatsen. In het resterende deel van de wedstrijd gaf hij alles wat hij in zich had en kwam nog terug naar een dertiende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een veertiende plaats. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Arkel.

 

 

 

 

Donny Berfelo scoort goede resultaten in het afgelopen weekend 18-04

De WPM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag ging Donny van start in een clubwedstrijd in Leusden. Donny reed hier in de MX2 klasse samen met de 4-takten. Het circuit van Leusden was zwaar maar nadat Donny op zijn KTM 125cc 2-takt machine in beide manches een hele slechte start had genomen, kwam hij goed terug naar voren en wist in zowel de eerste als de tweede manche op een vierde plaats in zijn klasse te finishen.

Op zondag ging Donny van start bij een clubwedstrijd in Lelystad. Alle KNMV-rijders werden hier in de superklasse gezet zodat het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de eerste manche pakte hij een goede start en dook als vierde de eerste bocht in. Helaas kwam hij met een aantal andere rijders ten val en kon zijn weg pas als laatste vervolgen. Bij de valpartij was zijn gas handvat kapot gegaan waardoor het moeilijk was om voluit te kunnen rijden. Toch wist hij zich nog helemaal terug te knokken naar een vijftiende plaats.

In de tweede manche kwam Donny slecht weg bij de start en kwam pas rond de vijfentwintigste plaats uit de eerste ronde. De rijder uit Enschede begon aan een opmars en wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken. Zo kwam hij nog helemaal terug naar een achtste plaats.

Aankomende zaterdag staat er voor Donny een Twente Cup wedstrijd in Vroomshoop op het programma maar op dit moment is het nog niet zeker of Donny hier zal deelnemen. Op zondag komt hij in ieder geval wel in actie bij de KNMV Jeugdwedstrijd in Veendam.

 

 

 

 

Goede resultaten voor Donny Berfelo in het Paasweekend 12-04

Donny Berfelo uit het WPM Team heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag ging Donny van start tijdens een wedstrijd om de Twente Cup in St. Isidorushoeve en tevens telde deze wedstrijd mee voor het clubkampioenschap. Zowel de MX2 4-takten als de MX2 2-takten reden tijdens deze wedstrijd bij elkaar in de klasse. Met 48 rijders ging Donny in de eerste manche van start. Hij reed goed mee en wist totaal als tiende over de finish te komen. In zijn eigen klasse werd hij op een tweede plaats afgevlagd.

Ook in de tweede manche ging het heel goed. Helaas kwam hij een keer ten val maar na deze valpartij herstelde hij zich goed en wist van een dertiende plaats nog terug te komen naar een tweede plaats. 

In het dagklassement eindigde Donny op een tiende plaats.

Op maandag ging hij van start bij Hexel on Wheels. Ook hier ging het rijden goed. Helaas regende het er veel waardoor het circuit nat was. In de eerste manche kwam hij na een matige start in een hoog tempo teruggereden naar een tweede plaats en wist uiteindelijk ook de kopman nog in te halen om als winnaar in de MX2 jeugd klasse over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en vervolgens zette hij de aanval in op de kopman. In de laatste ronde kwam hij aan het achterwiel en zette de aanval in. Helaas kwam hij verkeerd uit bij een achterblijver waardoor hij niet door kon drukken. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in de MX2 jeugd klasse.

Aankomend weekend zal Donny geen wedstrijden rijden.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top vijftien in NK MX2 Jeugd in Oirschot 03-04

WPM-rijder Donny Berfelo is tijdens de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Oirschot in de top vijftien geëindigd. In de eerste manche kwam hij na twee valpartijen op een negentiende plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een vijftiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vijftiende plaats in het dagklassement.

Na een aantal moeilijke weken begon Donny vol goede moed aan de training in Oirschot. Het rijden ging lekker en ondanks dat hij op voorhand twijfels had of hij zich zou kunnen plaatsen voor de A groep, slaagde hij erin om zich hiervoor te kwalificeren.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Lange tijd wist hij zich staande te houden op een veertiende plaats. Helaas kwam hij even ten val in een bocht maar kon zijn weg gelukkig snel weer vervolgen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist de meeste verloren plaatsen weer goed te maken. Echter in het heetst van de strijd kwam hij bij het aanrijden van een bocht ten val waarbij er een aantal plaatsen verloren gingen en waardoor hij als negentiende werd afgevlagd.

De start van de tweede manche mislukte faliekant. In de achterhoede kwam hij door de eerste bocht en moest een inhaalrace rijden. Het rijden ging lekker en met constante rondetijden wist hij plaatsen winst te boeken. De rijder uit Enschede kon het hoge tempo vasthouden tot in de slotfase en kwam op een mooie vijftiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Donny op een vijftiende plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Berfelo na twee wedstrijden op een 23ste plaats. Op 22 april staat de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Veendam.

 

 

 

 

Donny Berfelo pakt top drie plaats in indoorcross in Lochem 31-01

WPM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de indoorcross in Lochem een top drie plaats weten te behalen. Het was al even geleden dat Donny op de motor had gezeten maar desondanks wilde hij het toch graag proberen. Nadat de training goed was verlopen, bereidde hij zich vol goede moed voor op de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en kwam pas rond de tiende plaats uit de eerste ronde. Donny zette een hoog tempo in en begon gedurende de wedstrijd plaatsen winst te boeken. Op het krappe indoorcircuit in Lochem viel dit niet mee maar Donny was erg creatief en knokte zich terug naar een tweede plaats. In de slotfase kreeg hij de kopman nog in het vizier maar helaas was de tijd tekort om nog een aanval in te kunnen zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Na zijn mooie inhaalrace van in de eerste manche was Donny gemotiveerd om in de tweede manche voor de overwinning te gaan. Echter bij de start ging het gelijk al mis want hij kwam in het gedrang ten val en werd vervolgens nog een keer aangereden. Vanaf een allerlaatste plaats moest Donny terug naar voren proberen te komen. De rijder uit Enschede zette alles op alles en wist de ene na de andere rijder terug te pakken. Helaas werd zijn opmars even onderbroken toen hij zijn machine in een bocht stil remde. Hierdoor moest hij in de tweede manche genoegen nemen met een negende plaats.

De derde manche werd helaas vroegtijdig afgelast vanwege een ernstig ongeval waarbij twee mensen uit het publiek gewond raakten. Donny en zijn ouders willen de gewonden een voorspoedig herstel toewensen.

Wat Donny zijn volgende wedstrijd wordt, is op dit moment nog niet bekend.

 

 

 

 

Donny Berfelo in 2012 van start op een KTM van WPM Motors 17-01

Donny Berfelo uit Enschede zal in seizoen 2012 uitkomen voor WPM Motors. Dit jaar zal hij de overstap maken naar de 125cc jeugd klasse van de KNMV en zal rijden op een KTM 125cc machine met startnummer 10. Donny is Andre Pullen dan ook enorm dankbaar voor het in hem gestelde vertrouwen.

Na twee seizoen voor het I.C. Cars Team te hebben gereden, heeft de familie Berfelo besloten om deze samenwerking in 2012 niet meer verder te zetten. Het verschil in aanpak is de rede dat beide partijen niet meer op 1 lijn liggen waardoor het beter is om de wegen te scheiden.

 

 

 

 

Donny Berfelo uit het gips en klaar om van start te gaan in Heerde 16-11

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team die tijdens een clubwedstrijd in Emmercompascuum opnieuw een polsbreuk opliep, is verlost van het gips. Donny moest op maandag voor controle terug komen in het ziekenhuis en hier constateerde de dokter dat zijn pols voldoende is hersteld om het gips te verwijderen.

Ondanks het feit dat zijn ouders het er niet helemaal mee eens zijn, zal Donny aankomende zaterdag van start gaan bij de Sint Nicolaascross in Heerde. Donny heeft natuurlijk erg veel zin om te rijden en wil hier speciaal voor zijn sponsors in actie komen.

 

 

 

 

Donny Berfelo bedankt zijn ondersteuners 28-10

Donny Berfelo wil zijn ouders en sponsors bedanken voor de steun die hij heeft mogen ontvangen in het jaar 2011. In seizoen 2012 zal Donny de overstap maken naar de MX2 Jeugd en uiteraard zal hij er ook dan weer vol tegenaan gaan.

Hoofdsponsor: Autobedrijf I.C. Cars (Berry Ilse en Mitch)

Webmaster: Arno van den Brink

 

Vader en moeder

Opa`s en Oma`s

 

Ome Geert en papa als Monteur

Ceradure voor de tandwielen 

Motorketting.nl voor de kettingen

E.van Leeuwen voor de tuning 

Han Ultimate voor de vering

APK service Eppy v.d Berg voor het onderhoud en APK van de bus

Windonet voor de website

WPM en Prinsen motoren voor de onderdelen

Eurol voor de olie en smering

Berry Foto`s voor de foto`s en het boek

WLM voor de kleding en stickers

 

De rest van zijn sponsoren die een goede vergoeding geven:

http://www.nitrade.nl/

http://www.radiooranje.nl/

autobedrijf De Assel

Wim Kroon

 

Allemaal bedankt en ik hoop u binnenkort of volgend jaar weer langs de circuits te mogen begroeten.

 

 

 

 

Opnieuw polsbreuk voor Donny Berfelo 17-10

Donny Berfelo heeft zondag tijdens de clubwedstrijd in Emmercompascuum zijn pols gebroken. In eerste instantie zou Donny van start gaan in de laatste wedstrijd om de Twente Cup in Saasveld. Echter vanwege de regenval werd deze wedstrijd afgelast en dit betekende voor Donny dat hij zonder in Saasveld te hoeven rijden ook de Twente Cup titel in de wacht wist te slepen dit jaar.

Omdat de wedstrijd in Saasveld werd afgelast werd er besloten om op zondag deel te nemen aan een clubwedstrijd in Emmercompascuum. Donny ging hier op zijn KTM 125cc van start in de MX2 klasse. In de training ging het rijden lekker met de rijder uit Enschede. Hij sprong goed en ging in een hoog tempo over de baan. Dit resulteerde in een tweede tijd. Echter in de voorlaatste ronde ging het mis met Donny. Na een bult kwam hij met zijn voorwiel in een soort van regen greppel terecht en kwam hard ten val. Donny brak hierbij zijn pols en verging van de pijn. Gelijk is hij vertrokken richting het ziekenhuis van Emmen waar men constateerde dat zijn pols niet weer op dezelfde plaats is gebroken maar net iets daar boven. Over een week moet Donny terug naar het ziekenhuis en dan zal er bekeken worden hoelang hij buiten de strijd zal zijn.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint Twente Cup in Reutum

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zaterdag de voorlaatste wedstrijd om de Twente Cup in Reutum weten te winnen. In zowel de eerste als de tweede manche pakte Donny een goede start en zette beide manches naar zijn hand. Met een dubbele mancheoverwinning scoorde de rijder uit Enschede het maximale aantal punten en vergrootte hiermee zijn voorsprong.

Aankomende zondag staat de laatste wedstrijd om de Twente Cup op het programma in Saasveld. Na deze wedstrijd zal hij de overstap maken naar de 125cc klasse.

 

 

 

 

Donny Berfelo clubkampioen in St. Isidorushoeve 04-10

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zaterdag in St. Isidorushoeve clubkampioen geworden in de 85cc klasse. De rijder uit Enschede pakte in zowel de eerste als de tweede manche kopstart en werkte twee sterke manches af. Beide keren wist hij als winnaar over de finish te komen en verzekerde zich hiermee van het clubkampioenschap in St. Isidorushoeve.

Aankomende zaterdag gaat Donny van start bij een wedstrijd om de Twente Cup in Reutum.

 

 

 

 

Donny Berfelo twaalfde in ONK 85cc in Markelo 27-09

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Markelo op een twaalfde plaats geëindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start. In de eerste manche kwam hij nog terug naar een dertiende plaats en in de tweede manche legde hij beslag op een twaalfde plaats.

In de training kon Donny zijn draai niet helemaal vinden op het technische circuit van Markelo. In de tijdtraining zette hij verschillende keren aan maar slaagde er niet om een er een perfecte ronde uit te persen waardoor hij op een 23ste tijd strandde.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en kwam aan het einde van de eerste ronde pas op een negentiende plaats voorbij start/finish. Donny zette de achtervolging in en probeerde zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Dit ging hem goed af want hij wist verschillende rijders te passeren en kwam uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij in de middenmoot uit de start en kwam net binnen de top twintig voorbij start/finish. Net als in de eerste manche moest hij een inhaalrace rijden. Dit keer ging het rijden lekker en hij wist wederom goed terug naar voren te komen. Ondanks een paar kleine foutjes wist hij op een twaalfde plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde de rijder uit Enschede op een twaalfde plaats. Aankomende zaterdag staat er voor Donny een wedstrijd om de Twente Cup op het programma in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

Donny Berfelo pakt top vijf plaats in NK 85cc in Winterswijk 15-09

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zondag tijdens het NK 85cc grote wielen in Winterswijk een top vijf plaats weten te behalen. In de eerste manche pakte de rijder uit Enschede kopstart en reed goed mee in de kopgroep. Donny werkte een sterke eerste manche af waarin hij als vierde over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een valpartij waarbij hij een polsblessure opliep niet verder dan een 22ste plaats.

Donny had er veel zin in en draaide zijn KTM machine dan ook enthousiast het circuit op om te gaan trainen. Ondanks dat het rijden lekker ging in de training had hij het moeilijk om een snelle tijd op de klokken te zetten. Lang stond hij op een tiende tijd maar nadat hij nog even alles uit de kast had geperst wist hij de sessie toch nog af te sluiten op een zevende plaats.

Gebrand op een goed resultaat ging hij in de eerste manche van start. Hij kwam goed weg toen het starthek naar beneden klapte en dook als eerste de eerste bocht in. Anderhalve ronde wist hij de koppositie in handen te houden. Het rijden bleef lekker gaan maar wel viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een vierde plaats. Donny hield het tempo hoog en hield de vierde plaats in handen tot over de finish.

In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en hij wist zich terug te knokken naar een negende plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten. Hierbij bezeerde hij zijn pols en dit speelde hem de rest van de manche parten. Lichtelijk teleurgesteld kwam hij uiteindelijk op een 22ste plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Donny op een dertiende plaats.

 

 

 

 

Donny Berfelo vijfde in NK 85cc in Borculo 24-08

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft een druk weekend achter de rug. Op vrijdag ging hij van start in een lokale wedstrijd in Hellendoorn. In zowel de eerste als de tweede manche pakte de rijder uit Enschede kopstart en reed vervolgens ver weg bij de concurrentie. Beide manches werden winnend afgesloten waardoor hij aan het einde van de dag met de grootste beker huiswaarts kon keren.

Op zaterdag stond er een wedstrijd om de Twente Cup op het programma in Westerhaar. Ook hier pakte hij in de eerste manche kopstart en reed vervolgens een constante wedstrijd. Donny bouwde een veilige voorsprong op en sloot de manche winnend af. De start van de tweede manche was minder goed maar Donny ging gelijk in de aanval op zijn voorgangers en wist zich in de eerste ronde al terug te knokken naar de koppositie. In het resterende deel van de wedstrijd gaf hij de koppositie niet meer uit handen en wist dus ook in Westerhaar beide manches te winnen.

Op zondag stond Donny achter het starthek bij het NK 85cc grote wielen in Borculo. In de training was het erg druk op het circuit waardoor het moeilijk was om er een hele snelle tijd uit te persen. Ondanks dit slaagde Berfelo er toch in om een zevende tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon zoeken.

In de eerste manche kwam hij goed weg bij de start en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. Donny reed een goede wedstrijd en kwam op een mooie vijfde plaats over de finish. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een tweede plaats. Helaas sloeg toen de vermoeidheid toe waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven. Ondanks dit bleef Berfelo knokken voor alles wat hij waard was en kwam op een zesde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde hij op een vijfde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Oirschot.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint grasbaanrace in Lattrop 18-08

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft het afgelopen weekend de grasbaanrace in Lattrop weten te winnen. Bij de grasbaan worden er drie manches over vier ronden verreden. Nadat de training goed was verlopen, bereidde Donny zich vol goede moed voor op de drie manches.

De eerste manche wist hij winnend af te sluiten. In de tweede manche reed hij lange tijd aan de leiding maar in de slotfase maakte hij een foutje en werd op een tweede plaats afgevlagd. In de derde manche stelde hij orde op zaken en slaagde erin om als winnaar over de finish te komen.

Met twee overwinningen en een tweede plaats won Donny het dagklassement in Lattrop. Morgen gaat Donny van start in een grasbaanrace in Hellendoorn. Op zaterdag staat er een Twente Cup wedstrijd op de kalender in Vroomshoop en op zondag komt hij in actie bij de KNMV jeugdwedstrijd in Borculo.

 

 

 

 

Donny Berfelo zet goede resultaten neer in de laatste paar wedstrijden

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft de afgelopen weken drie wedstrijden gereden. In het weekend van 30 en 31 juli nam hij deel aan het Honest International jeugdweekend op het circuit van Marum. In de vrije training ging het gelijk lekker met de rijder uit Enschede. Ook in de tijdtraining kon hij zijn draai goed vinden en zette een zesde tijd op de klokken. In de kwalificatieheat reed hij goed mee in de kopgroep en wist na een sterke wedstrijd op een derde plaats over de finish te komen.

In de eerste manche op zondag vertrok hij als een speer toen het starthek viel en dook als eerste de eerste bocht in. Gelijk zat hij in het juiste ritme en deed lange tijd goed mee in de kopgroep. Helaas moest hij het tempo in het midden van de wedstrijd laten zakken omdat hij vermoeid begon te raken. Dit kostte hem een aantal plaatsen en uiteindelijk kwam hij op een zevende plaats over de finish.

Ook in de tweede manche pakte Donny kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Ook in deze manche hield hij zich in de beginfase goed staande in de kopgroep maar wederom moest hij het tempo vanaf het midden van de wedstrijd laten zakken. Ook ditmaal moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en dit resulteerde uiteindelijk in een achtste plaats.

Met een zevende en een achtste plaats eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.

Op dinsdag ging Berfelo van start bij het motorsportspektakel in Bentelo. In de training ging het rijden lekker met de KTM-rijder en vol goede moed ging hij dan ook van start in de eerste manche. Hij kwam goed weg toen het starthek naar beneden klapte en dook als eerste de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in en begon weg te lopen bij de rest van de concurrentie. Donny zette de gehele eerste manche naar zijn hand en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche pakte hij kopstart en liep ver weg bij de concurrentie. Net als in de eerste manche kwam hij ook ditmaal als winnaar over de finish. Op woensdag ging Donny in Bentelo van start op zijn 85cc machine in de 125cc klasse. Donny kwalificeerde zich voor de A groep en wist in de manches beslag te leggen op een derde en een zesde plaats. Hier waren Donny en zijn ouders natuurlijk zeer tevreden over.

Afgelopen zaterdag stond de clubwedstrijd in Harskamp op het programma. Nadat de training goed was verlopen pakte Donny in de eerste manche kopstart. De tweede man zette hem flink onder druk en er ontstond een mooie strijd tussen beide rijders. Toen Donny een foutje maakte, viel hij terug naar een tweede plaats. Donny hield de kopman in het vizier en sloeg toe toen de leider een foutje maakte. Echter toen hij de koppositie weer in handen had ging hij nogmaals in de fout en viel wederom terug naar een tweede plaats. Donny zette in de laatste ronde alles op alles om de koppositie terug te pakken. Hij pakte de kopman bijna maar helaas gleed hij in een bocht onderuit en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed omdat de rijder die achter het starthek naast hem stond op het startveld naar hem toe kwam. Donny moest hierdoor hard remmen en moest in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in. De ene na de andere rijder werd gepasseerd en zo wist hij zich terug te knokken naar een derde plaats. Ook de tweede plaats werd nog overgenomen door de rijder uit Enschede maar omdat de vermoeidheid hem parten begon te spelen kon hij de kopman niet meer achterhalen en kwam dus net als in de eerste manche als tweede over de finish.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Donny op een tweede plaats in het dagklassement.

 

 

 

 

Donny Berfelo maakt geslaagde comeback bij int. jeugdweekend in Boekel

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft tijdens het internationaal jeugdweekend in Boekel zijn terugkeer gemaakt in de wedstrijden. Voor Donny was het weer zijn eerste wedstrijd die hij reed nadat hij tijdens de KNMV Jeugdwedstrijd in Eersel beide polsen brak. Hij miste uiteraard nog kracht in zijn armen maar ondanks dit wilde hij het toch graag proberen. Maar liefst vijftig rijders uit verschillende landen hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd en het beloofde dan ook een zware wedstrijd te gaan worden.

In de training ging het rijden nog niet naar wens. Hij had geen pijn maar hij was snel moe in zijn armen. In de eerste manche kwam hij redelijk goed weg bij de start en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd ging het rijden lekker met de rijder uit Enschede en hij wist daarnaast verschillende plaatsen winst te boeken. Moe maar voldaan legde hij uiteindelijk beslag op een elfde plaats.

Ook in de tweede manche kwam Donny goed weg bij de start maar helaas kwam hij achter in het circuit in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Op een laatste plaats moest hij zijn weg vervolgen en moest aan een inhaalrace beginnen. Donny zette alles op alles en werkte gedurende de wedstrijd een sterke inhaalrace af. Nadat hij vele rijders wist te passeren kwam hij op een twaalfde plaats over de finish.

Op zondag stonden er ook nog twee manches op het programma maar omdat het in de nacht van zaterdag op zondag dusdanig veel had geregend, was de organisatie genoodzaakt om het zondagprogramma af te lassen.

Aankomend weekend gaat Donny van start bij het internationaal jeugdweekend in Marum.

 

 

 

 

Donny Berfelo blessure update

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft op maandagochtend een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. De rijder uit Enschede moest hier voor controle terugkomen nadat hij tijdens het NK Jeugd in Eersel zijn beide polsen heeft gebroken. Donny bleef veel pijn houden in zijn linkerpols en daarom werden er nogmaals foto’s gemaakt. Hieruit kwam dat er ook in deze pols een grote breuk zit terwijl in eerste instantie werd gedacht aan een simpele breuk. Een flinke tegenslag dus voor Donny. Wel kreeg hij te horen dat de breuk in zijn rechter pols netjes op zijn plaats zit.

Over drie weken moet Donny terug komen in het ziekenhuis en dan hoopt hij dat het gips verwijderd mag worden. Een positief punt voor Donny is dat hij zwemgips heeft zodat hij met dit warme weer in ieder geval wat verkoeling op kan zoeken.

 

 

 

 

Donny Berfelo breekt beide polsen in Eersel

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zondag tijdens het NK 85cc grote wielen in Eersel in de training ten val gekomen en heeft hierbij beide polsen gebroken. In het begin van de training ging het rijden lekker met de rijder uit Enschede en hij zette dan ook een mooie vierde tijd op de klokken. Echter in zijn laatste ronde verloor hij de controle over zijn machine en kwam ten val. Donny had zelf gelijk door dat zijn polsen gebroken waren. In het ziekenhuis van Veldhoven zijn er foto’s gemaakt van zijn polsen en hierbij constateerden de doktoren dat zijn rechter pols gezet moest worden. Ook zijn groeischijf stond helemaal scheef. In eerste instantie dacht men dat zijn linkerpols alleen gekneusd was maar na het maken van een foto bleek ook deze gebroken te zijn.

Hoelang Donny buiten de strijd zal zijn is niet bekend. Donny en zijn ouders willen iedereen bedanken voor de telefoontjes, smsjes en beterschapwensen.

 

 

 

 

Donny Berfelo klimt naar zesde plaats in NK 85cc grote wielen

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen opgeklommen naar een zesde plaats. Afgelopen zondag stond de vijfde wedstrijd op het programma in Delfzijl. Berfelo kampte hier in beide manches met een pruttelende motor maar wist toch achtste en tiende te worden waarmee hij achtste werd in het dagklassement.

De dag begon positief voor de rijder uit Enschede want in de training zette hij in de beginfase al de negende tijd op de klokken. In de rest van de training heeft hij rustig het circuit verkent zodat hij in de eerste manche goed voorbereidt van start kon gaan.

In de eerste manche kwam hij redelijk weg bij de start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte Donny zich op naar een zevende plaats en kwam vlak achter de zesde man te rijden. Helaas begon toen zijn motor te pruttelen en zakte het vermogen weg. Hierdoor moest Donny het tempo iets laten zakken waardoor hij uiteindelijk als achtste over de finish kwam.

Tussen de manches in werd de motor nagekeken en werd er een nieuwe bougie in de motor gezet. Toen de motor werd aangestart, klonk hij perfect. Echter toen Donny van start ging in de tweede manche bleek dit anders te zijn. De motor begon wederom te pruttelen en hierdoor moest Berfelo dus met minder vermogen dan de rest proberen zo ver mogelijk te komen. Dit deed hij dan ook. Hij vocht als een leeuw en er wist toch nog een tiende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Donny op een achtste plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zesde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Eersel.

 

 

 

 

Top tien plaats voor Donny Berfelo in ONK 85cc in Heerde

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zondag tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Heerde een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche reed Berfelo rond de tiende plaats totdat hij ten val kwam en uiteindelijk als vijftiende werd afgevlagd. In de tweede manche werkte hij een constante wedstrijd af en kwam op een mooie tiende plaats over de finish.

Nadat Donny op zaterdag beide manches had gewonnen van de Twente Cup in St. Isidorushoeve reisde hij vol goede moed af naar Heerde om daar op zondag deel te nemen aan de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc. In de training wilde het allemaal nog niet zo goed lukken en hierdoor kwam hij na verschillende pogingen niet verder dan een eenentwintigste tijd.

In de eerste manche kwam hij in het middenveld uit de start maar kwam al snel aan op een elfde plaats en ging goed rond over het circuit. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen en waardoor hij uiteindelijk als vijftiende over de finish kwam.

De start van de tweede manche was redelijk. De omstandigheden waren zwaar in de tweede manche want het warme weer eiste haar tol bij de rijders. Donny werkte een constante wedstrijd af en kwam op een tiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Donny op een twaalfde plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat hij na vier wedstrijden op een negentiende plaats. Aankomende zondag staat er voor de rijder uit Enschede een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Delfzijl.

 

 

 

 

Top tien plaats voor Donny Berfelo in ONK 85cc in Varsseveld

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zondag tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Varsseveld een manche in de top tien geëindigd. In de eerste manche kwam hij in de middenmoot uit de start maar werkte zich goed terug op naar voren en kwam op een vijftiende plaats over de finish. In de tweede manche pakte hij kopstart maar door een fout in de eerste ronde verloor hij een aantal plaatsen en werd na een constante wedstrijd op een tiende plaats afgevlagd.

De dag begon met een tegenslag voor Donny. In de training ging het rijden lekker en al vrij snel wist hij een respectabele tijd op de klokken te zetten. Toen hij zijn tijd nogmaals wilde verbeteren kwam hij hard ten val. Even was Donny al zijn lucht kwijt waardoor de EHBO genoodzaakt was om hem tegen te houden om weer terug op de motor te stappen. Toch wilde Donny het circuit weer op om een nog betere tijd neer te zetten. Bij de valpartij was zijn koppelingshendel afgebroken waardoor hij in het parc ferme wisselde van motor. In het resterende deel van de training reed Donny rustig rond want de valpartij was hem niet in de koude kleren gaan zitten. Uiteindelijk sloot hij de sessie af op een negentiende tijd waarmee hij zich nog ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

In de eerste manche kwam hij in de middenmoot uit de start. Op een vijfentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette de achtervolging in op de rijders voor hem. Ondanks dat het rijden niet helemaal naar wens ging, wist hij toch verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een vijftiende plaats over de finish.

In de tweede manche vertrok hij als een speer toen het starthek viel en dook als eerste de eerste bocht in. Helaas ging hij in de eerste ronde in een bocht over de wal waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en kon het hoge tempo van de rijders voor hem goed volgen. Donny werkte een constante wedstrijd af en wist na een aantal kleine foutjes op een mooie tiende plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde hij op een twaalfde plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat hij na drie wedstrijden op een twintigste plaats. Aankomende zaterdag neemt Donny deel aan de Twente Cup-wedstrijd in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

Top drie plaats voor Donny Berfelo in NK 85cc in Budel

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zondag tijdens de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Budel een top drie plaats weten te behalen. In de eerste manche pakte Donny een goede start en streed goed mee in de top drie. Na even op een vierde plaats te hebben gereden, kwam de rijder uit Enschede goed terug en werd op een derde plaats afgevlagd. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en moest vanaf een negende plaats terug naar voren komen. Donny wist verschillende rijders te passeren maar in het tweede deel van de manche begon de vermoeidheid hem parten te spelen waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

De dag begon positief voor de rijder uit Enschede. In de beginfase zette hij al een snelle tijd op de klokken en stond hiermee op een tweede tijd. Even zakte hij terug naar een derde tijd maar met nog twee ronden te gaan, zette Donny nogmaals aan en schoof door naar de snelste tijd. Omdat niemand de tijd van Donny verbeterde sloot hij de sessie af op pole position.

Uitermate gemotiveerd ging Donny in de eerste manche van start. Hij reageerde snel toen het starthek viel en kwam als eerste door de eerste bocht. Ondanks dat het rijden erg lekker ging viel hij in de eerste ronde terug naar een derde plaats. Hij kon het hoge tempo goed volgen en hield lange tijd goed stand op een derde plaats. Even viel hij terug naar een vierde plaats maar Donny knokte zich terug en nam de derde plaats terug in handen. Tevens wist hij door te stoten naar een tweede plaats. Helaas moest hij deze positie weer afstaan toen hij een klein foutje maakte. Donny bleef knokken voor alles wat hij waard is en kwam in de voorlaatste ronde heel dicht in de buurt van de tweede man. Helaas kon hij hem niet meer passeren waardoor hij tevreden moest zijn met een derde plaats.

In de tweede manche zat Donny er minder goed bij na de start en moest op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een zesde plaats en begon aan te dringen bij de vijfde man. Helaas sloeg in de slotfase de vermoeidheid toe bij Donny waardoor hij fouten begon te maken. Hij wist de zesde plaats in handen te houden tot over de finish en eindigde hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen is de rijder uit Enschede opgeklommen naar een zevende plaats. Op 1 mei staat voor Donny de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Varsseveld.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent moeilijke dag in Gemert

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zondag bij de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Gemert een pechdag gekend. In de training brak zijn tandwiel en aan het einde van de eerste manche begon zijn motor vermogen te verliezen. Toch wist hij in de eerste manche nog zevende te worden. In de tweede manche moest hij op zijn trainingsmotor rijden. Dit pakte niet goed uit want na een slechte start en een valpartij zat er niet meer in dan een eenentwintigste plaats.

De dag begon met een tegenslag voor Donny. Nadat het rijden in de vrije training lekker ging kon hij in de tijdtraining slechts 1 snelle ronde neerzetten omdat in de tweede ronde zijn tandwiel afbrak. Donny rende terug naar de pits waar zijn reservemotor stond. Hij kon uiteindelijk nog 1 ronde rijden en werd toen afgevlagd. Gelukkig had Donny in de beginfase al een redelijk goede tijd neer weten te zetten waarmee hij de sessie afsloot op een negende tijd.

In de eerste manche kwam hij in de middenmoot uit de start maar gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Donny zat lekker in zijn ritme en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een zevende plaats. Vervolgens kreeg hij de aansluiting met de vijfde en zesde man. Helaas begon zijn motor in de slotfase minder goed te lopen waardoor hij deze twee rijders niet meer kon passeren en genoegen moest nemen met een zevende plaats.

Tussen de eerste en de tweede manche kreeg zijn vader de motor niet meer aan de praat waardoor er besloten werd om op de trainingsmotor van start te gaan. De trainingsmotor loopt een stuk minder dan zijn wedstrijdmotor waardoor het afwachten was hoe dit zou gaan. Donny kwam bij de start slecht weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats waar hij lange tijd goed stand hield. Door een valpartij verloor hij nog een aantal plaatsen waardoor hij uiteindelijk als eenentwintigste werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Donny op een dertiende plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na drie wedstrijden op een negende plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Budel.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top vijf in NK in Leusden

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zondag tijdens de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Leusden in de top vijf geëindigd. In de eerste manche kwam Donny vanaf een tiende plaats teruggereden naar een knappe vierde plaats. In de tweede manche begon hij buiten de top tien aan de wedstrijd en begon aan een inhaalrace. Ondanks dat hij in de slotfase moe begon te worden zette hij goed door en werd op een negende plaats afgevlagd. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een vijfde plaats op.

Op zaterdag nam Donny deel aan de clubwedstrijd in Leusden om het circuit alvast in zich op te nemen voor de KNMV-wedstrijd die op zondag op het programma stond. In de training kwam Donny even ten val en deed hierbij zijn been iets zeer. Ondanks dit ging hij vol goede moed van start in de eerste manche. In zowel de eerste als de tweede manche kwam de rijder uit Enschede op een vierde plaats over de finish. Donny reed tijdens deze dag op zijn trainingsmotor en wist dat hij op zondag op zijn wedstrijdmotor mocht starten.

Berry van Essen had bij Van Leeuwen Motortechniek de wedstrijdmotor opgehaald en bracht deze op zondagochtend mee naar Leusden. Met een vertrouwd gevoel begon Donny aan de training. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Donny zette in zijn groep een zesde tijd op de klokken en was hier tevreden mee.

In de eerste manche kwam Donny goed weg bij de start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een negende plaats voorbij start/finish. Het rijden ging lekker met de rijder uit Enschede en gedurende de wedstrijd wist hij verschillende plaatsen winst te boeken. Na een aantal ronden kwam hij aan op een vierde plaats en kreeg zelfs de derde man inzicht. Donny zette alles op alles maar slaagde er niet in om ook de derde plaats nog voor zich op te eisen en kwam op een vierde plaats over de finish.

In de tweede manche pakte Donny een minder goede start en moest rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon plaatsen winst te boeken. Met nog een aantal ronden te gaan begon Berfelo moe te worden maar hij bleef alles geven en wist zijn KTM machine op een negende plaats over de finish te sturen.

In het dagklassement eindigde Donny op een mooie vijfde plaats en in de tussenstand staat hij na twee wedstrijden op een zevende plaats.

 

 

 

 

Net geen ONK punten voor Donny Berfelo in Halle

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is er zondag tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Halle net niet in geslaagd om ONK punten te pakken. De rijder uit Enschede moest in zowel de eerste als de tweede manche van achter uit het veld terug naar voren komen. In de eerste manche werd hij nog tweeëntwintigste en in de tweede manche werd hij op een vierentwintigste plaats afgevlagd.

Vanwege de grote opkomst werd er net als in Gemert in twee groepen getraind. Het was erg druk in de baan maar ondanks dit kon Donny toch een goede tijd op de klokken zetten waarmee hij de sessie afsloot op een dertiende tijd.

In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en dook als laatste de eerste bocht in. In de eerste ronde wist hij gelijk al verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een vijfentwintigste plaats voorbij start/finish. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij ten val kwam over een gevallen rijder achter een springbult. Donny rende naar zijn machine en vervolgde snel zijn weg. Door de valpartij was hij natuurlijk weer een aantal plaatsen teruggevallen en moest dus al het werk opnieuw gaan doen. Geconcentreerd rijdend kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren. Hij kwam uiteindelijk nog als tweeëntwintigste over de finish en scoorde hiermee dus net geen punten voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Ook in de tweede manche moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche begon hij fanatiek aan een inhaalrace en wist de ene na de andere rijder te passeren. Na een zwaar bevochten wedstrijd legde hij in deze manche beslag op een vierentwintigste plaats.

Aankomende zondag staat voor de rijder uit Enschede de tweede KNMV jeugdwedstrijd van het seizoen op het programma in Leusden.

 

 

 

 

Donny Berfelo pakt eerste ONK punten in Gemert

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zondag tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert zijn eerste punten van het seizoen weten te pakken. Maar eerste deed hij pp zaterdag mee aan een clubwedstrijd en tevens Twentecup-wedstrijd in St. Isidorushoeve. In de training ging het rijden lekker en dit gaf Donny een goed gevoel voor de eerste manche. Bij de start van de eerste manche kwam Donny slecht weg en begon in de achterhoede aan de wedstrijd. Fanatiek ging hij in de achtervolging en wist de ene na de andere rijder te passeren. Het rijden ging zo lekker dat hij zelfs de kopman nog wist te passeren om de wedstrijd uiteindelijk winnend af te sluiten. In de tweede manche zat hij er beter bij na de start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar de koppositie maar kort daarna kreeg hij te kampen met een kapotte achterrem. Donny liet het tempo iets zakken en viel terug naar een tweede plaats. Hier was de rijder uit Enschede niet tevreden over en hij ging terug in de aanval. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding terug in handen en sloot ook de tweede manche winnend af.

Op zondag stond voor Donny de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Gemert. Veel Buitenlandse rijders waren op de wedstrijd afgekomen waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Omdat de opkomst erg groot was, werd er in twee groepen getraind. Donny zat in de tweede groep en wist hierin een zeventiende tijd op de klokken te zetten. Dit was voldoende voor kwalificatie voor de beide manches.

In de eerste manche moest hij vanaf de tweede startrij starten. Hij kwam redelijk goed weg en kwam aan het einde van de eerste ronde op een tweeëntwintigste plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vijftiende plaats maar helaas gooide een valpartij roet in het eten. Het duurde lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en liep hierbij meer dan een ronde achterstand op. Ook liep de motor na de valpartij niet goed meer. Sputterend kwam Donny langs de pits waar hij de boodschap kreeg om te proberen de wedstrijd uit te rijden. Hier slaagde de rijder uit Enschede in maar een goed resultaat zat er helaas niet in.

Tussen de manches werd de motor nagekeken en hieruit bleek dat de bobine kapot was gegaan. De bobine van de reservemotor werd op de wedstrijdmotor geplaatst en vol goede moed bereidde Berfelo zich voor op de tweede manche. In deze manche ging het rijden erg lekker met de rijder uit Enschede en met een zestiende plaats scoorde hij vijf ONK punten voor het kampioenschap.

In het dagklassement eindigde Donny op een twintigste plaats. Aankomende zondag staat de tweede wedstrijd op het programma in Halle. 

 

 

 

 

Donny Berfelo net buiten de top tien in Oldebroek

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team is zaterdag tijdens de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Oldebroek net buiten de top tien geëindigd. In de eerste manche kwam hij vanaf een vijftiende plaats teruggereden naar een twaalfde plaats. Helaas kreeg hij toen te kampen met een probleem met zijn achterschokbreker waardoor hij zijn opmars niet verder kon zetten. Toch wist hij deze positie in handen te houden tot in de slotfase en als twaalfde over de finish te komen. In de tweede manche ging het rijden beter maar toch moest hij hierin genoegen nemen met een dertiende plaats. Met deze resultaten legde hij in het dagklassement beslag op een twaalfde plaats.

Omdat het de eerste NK-wedstrijd van het seizoen was, voelde Donny de spanningen voor aanvang van de training door zijn buik gaan. Ondanks dit ging het rijden redelijk goed in de training. Lange tijd stond hij op een achtste tijd maar in de slotfase kwamen er nog een aantal rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot op een twaalfde plaats.

In de eerste manche kwam Donny redelijk weg bij de start en kon op een vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en werkte zich op naar een twaalfde plaats. Omdat kort daarna zijn achterschokbreker kapot ging, kon hij zijn opmars niet verder zetten maar wel wist hij de twaalfde plaats in handen te houden tot over de finish.

Tussen de manches werd er een andere achterschokbreker in de motor gezet. Vol goede moed ging Donny van start. Het rijden ging in de tweede manche beter dan in de eerste manche en hij leverde mooie gevechten op het circuit. Moegestreden kwam hij uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish.

In het dagklassement legde Berfelo beslag op een twaalfde plaats. Aankomende zaterdag neemt hij deel aan een lokale wedstrijd in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in clubwedstrijd in Heerde

Donny Berfelo uit het I.C. Cars Team heeft zaterdag deelgenomen aan de clubwedstrijd in Heerde. In de eerste manche kwam hij bij de start niet goed weg en dook pas in het middenveld de eerste bocht in. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist in de eerste ronde al vele plaatsen winst te boeken. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette vanaf daar zijn opmars verder. In de slotfase kwam hij aan het achterwiel van de kopman en deze wist hij in de voorlaatste ronde te passeren. In de laatste ronde hield Berfelo het tempo hoog en sloot zo de manche winnend af.

Ook in de tweede manche kwam Donny slecht weg bij de start en tot overmaat van ramp kwam hij in de eerste ronde ook nog ten val. Als laatste kon hij aan de wedstrijd beginnen en moest dus een inhaalrace rijden. Alles werd uit de kast gereden door de rijder uit Enschede en met grote stappen kwam hij door het veld terug naar voren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloond met een mooie tweede plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een tweede plaats. Op zaterdag 5 maart staat de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Oldebroek.

 

 

 

 

Donny Berfelo een manche zesde in wintercross in Groesbeek

Donny Berfelo uit het IC Cars Team is zondag tijdens de wintercross in Groesbeek in de eerste manche op een zesde plaats geëindigd. Berfelo nam een goede start en weerde zich kranig in de top vijf. Hij werd uiteindelijk zesde en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en tot overmaat van ramp schoot hij in een bocht over de wal en belandde in een modderpoel. In de achterhoede kon hij zijn weg vervolgen maar kwam toch nog terug naar een dertiende plaats. 

Omdat het op de dagen voorafgaande aan het evenement flink had geregend was de baan in de training behoorlijk nat. Voor Donny was het zijn tweede keer dit jaar dat hij op de motor zat maar ondanks dit ging het rijden erg lekker. Donny vond de baan in Groesbeek erg mooi en bereidde zich dan ook enthousiast voor op de eerste manche.

In de eerste manche zat Donny er goed bij met de start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een derde plaats voorbij start/finish. Het tempo aan de kop lag net iets te hoog voor de rijder uit Enschede waardoor hij gedurende de manche een paar plaatsen terug viel. Toch wist hij de wedstrijd uit te rijden op een mooie zesde plaats.

In de tweede manche kwam Donny slecht weg bij de start en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en kwam lekker terug naar voren. Echter in een bocht ging hij te ver naar buiten wat tot gevolg had dat hij over de wal schoot en in een groot blubbergat belandde. De rijder uit Enschede zat er helemaal vast in en het kostte hem veel tijd om zijn weg te kunnen vervolgen. In de achterhoede kon hij zijn weg vervolgen en moest aan een inhaalrace beginnen. Gedurende de wedstrijd heeft hij nog veel rijders ingehaald en dit resulteerde in een mooie dertiende plaats.

Aankomende zaterdag zal de rijder uit Enschede van start gaan bij de clubwedstrijd in Heerde.

 

 

 

 

 

Donny Berfelo pakt podiumplaats bij indoorcross in Lochem

Donny Berfelo uit het IC Cars Team heeft zondag bij de indoorcross in Lochem een podiumplaats weten te behalen. De rijder uit Enschede werd twee keer tweede en een keer derde en dit leverde hem in het dagklassement een mooie tweede plaats op.

Donny had voor aanvang van deze wedstrijd zo’n twee maanden niet meer met de motor gereden. Hierdoor wist hij op voorhand niet wat hij ervan moest verwachten. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Deze positie wist hij de gehele manche in handen te houden en sloot de wedstrijd af op een mooie tweede plaats.

Ook in de tweede manche zat Donny er goed bij met de start en kwam op een tweede plaats de manege binnen. In deze manche bleef Donny dicht in de buurt bij de kopman en kwam wederom op een tweede plaats over de finish.

In de derde manche was hij bij de start iets te gretig en reed in het starthek. Als laatste begon hij aan de wedstrijd en zette een inhaalrace in. Met snelle rondetijden kwam hij door het veld terug naar voren en kwam in de slotfase aan op een derde plaats. Vervolgens kreeg hij de twee kopmannen in het vizier. Alles werd op alles gezet maar helaas was de tijd tekort om nog een aanval in te kunnen zetten waardoor hij in deze manche genoegen moest nemen met een derde plaats.

In het dagklassement legde de rijder uit Enschede beslag op een tweede plaats.

 

 

 

 

Een dankwoord van Donny Berfelo

Donny Berfelo uit Enschede wil graag al zijn sponsoren en ondersteuners bedanken voor hun steun in seizoen 2010. Uiteraard is dit jaar alweer bijna voorbij en daarom wenst hij ook iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

 

1 De opa`s en oma`s

2 Arno van den Brink voor het onderhoud van de website

3 Arwald Nijland voor de trainingen

4 Vader en moeder

5 Oom Geert als monteur

6 Autobedrijf De Assel voor de steun

7 MX Foto Berry voor het fotoboek

8 Motorketting.nl voor de kettingen

9 Ceradure voor de tandwielen

10 Wim Kroon voor de steun

11 Prinsen motoren Losser voor de onderdelen

12 www.radiooranje.nl voor de steun

13 Nitrade voor de steun

14 Han Ultimate Racing Suspension voor de vering

15 APK Service Appie van den Berg voor het onderhoud en de APK

16 I.C. Cars: Berry Ilse en Mitch voor de steun en nog veel meer

 

 

 

 

 

Donny Berfelo wint Twente Cup in Saasveld

KTM-rijder Donny Berfelo heeft zondag de laatste wedstrijd om de Twente Cup in Saasveld weten te winnen. Berfelo won op overtuigende wijze de eerste manche maar kreeg in de tweede manche te kampen met een kapotte bougie waardoor hij niet verder kwam dan een vierde plaats. Toch waren deze resultaten goed genoeg om aan het einde van de dag de hoogste trede op het podium te mogen beklimmen.

Ondanks dat het regende lag het circuit er in de training nog goed bij. Donny had er zin in en ging in hoge snelheid rond over het circuit, wat resulteerde in de snelste tijd. Na de training begon het te regenen waardoor het circuit slechter en slechter werd. In de eerste manche pakte Donny kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Hij liep met grote stappen weg bij de concurrentie en wist uiteindelijk tot aan de tweede man op een ronde te zetten. Uitermate tevreden keerde hij terug naar het rennerskwartier om zich te gaan voorbereiden op de tweede manche.

In de tweede manche kreeg hij gelijk na de start een tegenslag te verwerken. Zijn motor verloor het vermogen en begon te pruttelen. Donny stopte gelijk bij zijn ouders, die zo snel niets konden vinden en hem de boodschap mee gaven om eruit te halen wat er in zat. Ondanks een pruttelende motor wist Berfelo nog ver terug naar voren te komen en kwam uiteindelijk nog als vierde over de finish. Na de finish bleek dat de bougie kapot was gegaan.

Met een eerste en een vierde plaats in de manches won hij het dagklassement in Saasveld.

 

 

 

 

Valpartijen maken het Donny Berfelo moeilijk in ONK in Harfsen

KTM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Harfsen een pechvolle dag gekend. In de eerste manche kwam hij na een slechte start goed terug naar voren totdat hij hard ten val kwam en uiteindelijk als zesendertigste over de finish kwam. Ook in de tweede manche was hij aan een sterke opmars bezig maar wederom gooide een valpartij roet in het eten. Zonder koppelingshendel wist hij de wedstrijd toch nog uit te rijden op een drieëndertigste plaats.

In de training ging het rijden nog niet helemaal naar wens voor de rijder uit Enschede. Tevens had hij tijdens het zetten van een goede ronde een aantal keren pech dat er een gele vlagsituatie was waardoor hij niet door kon zetten. Hij sloot de training uiteindelijk af als zevenendertigste maar had zich ondanks de kleine tegenslagen in ieder geval weten te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche moest hij vanaf de tweede startrij starten. Hij kwam op een vijfendertigste plaats uit de eerste ronde en begon aan een opmars. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren maar helaas kreeg hij op een twintigste plaats rijdend een kontewipper en kwam hard ten val. Bij de valpartij had hij zijn arm en hoofd bezeert maar toch vervolgde hij zijn weg. De valpartij had hem echter zoveel tijd gekost dat er in de eerste manche niet meer inzat dan een zesendertigste plaats.

Ook in de tweede manche moest hij vanaf de tweede startrij starten. Net als in de eerste manche kwam hij gedurende de wedstrijd goed terug naar voren maar zijn opmars werd onderbroken door een valpartij. Hierbij brak zijn koppelingshendel af waardoor hij de rest van de manche zonder koppeling moest rijden. Donny was vastbesloten om de manche uit te rijden en deed dit uiteindelijk op een drieëndertigste plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een vierendertigste plaats en in de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een drieëndertigste plaats geëindigd.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint Twente Cup in Reutum

KTM-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend een wedstrijd om de Twente Cup in Reutum weten te winnen. In beide manches wist Donny zijn KTM machine als eerste over de finish te sturen en mocht hierdoor aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot.

Donny besloot om op zondag van start te gaan bij een wedstrijd om de Twente Cup in Reutum. Op dezelfde dag werd ook de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen verreden in Alphen. Omdat Reutum een mooie baan is en lekker dichtbij is, besloot de familie Berfelo om daar mee te doen in plaats van af te reizen naar Alphen.

Zo’n 35 rijders hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. In de eerste manche pakte Donny een goede start en dook als eerste de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist weg te lopen bij de concurrentie. Donny zat lekker op de motor en wist gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op te bouwen. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd sloot hij de eerste manche winnend af.

Ook in de tweede manche kwam hij goed weg bij de start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Binnen een paar bochten wist hij door te stoten naar de koppositie en stond deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af. Net als in de eerste manche liep hij ver weg bij de concurrentie en werd ook in deze manche als winnaar afgevlagd.

Met twee mancheoverwinning won Donny het dagklassement in Reutum. Aankomende zondag gaat de rijder uit Enschede van start in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen.

 

 

 

 

Succes en tegenslag voor Donny Berfelo in int.wedstrijd in Markelo

KTM-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de internationale 85cc wedstrijd in Markelo succes en tegenslag gekend. In het sterke deelnemersveld wist hij in de eerste manche mooi vijftiende te worden. Echter in de tweede manche ging in de opwarmronde zijn bougie kapot waardoor hij al snel terug moest keren naar het rennerskwartier.

Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit in de training hier en daar goed nat. Donny reed voor het eerst op zijn KTM machine en het was op voorhand toch even afwachten hoe hij het er vanaf zou brengen. In de tijdtraining zette hij verschillende keren aan en kwam uiteindelijk uit op een tweeëntwintigste tijd.

In de eerste manche kwam Donny slecht weg bij de start. Gelijk zette hij de achtervolging in en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een zeventiende plaats. Donny zat lekker in zijn ritme en wist na een aantal ronden door te stoten naar een zestiende plaats. Donny was hier nog niet tevreden over en zette in het tweede deel van de wedstrijd alles op alles. Dit resulteerde in nog een plaats winst waardoor de rijder uit Enschede uiteindelijk als vijftiende werd afgevlagd.

In de tweede manche sloeg het noodlot toe in de opwarmronde. Hierin ging zijn bougie kapot maar toch werd er besloten om van start te gaan. Al snel was duidelijk dat verder rijden geen zin had waardoor Donny teleurgesteld het rennerskwartier opzocht.

Omdat Donny in de tweede manche niet over de finish kwam, zat er in het dagklassement niet meer in dan een vierendertigste plaats. Aankomende zondag zal Berfelo van start gaan in de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Alphen.

 

 

 

 

Geen loon naar werken voor Donny Berfelo in Valkenswaard

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zondag tijdens de KNMV Jeugdwedstrijd in Valkenswaard geen loon naar werken gehad. In de eerste manche kwam Donny slecht weg bij de start maar na een goed gereden inhaalrace wist hij toch als vijftiende over de finish te komen. Ook in de tweede manche moest hij na een slechte start een inhaalrace rijden. Hij kwam terug naar een twaalfde plaats maar door een valpartij werd hij weer ver teruggeworpen waardoor er uiteindelijk niet meer inzat dan een zeventiende plaats.

Het circuit van Valkenswaard lag er in de training redelijk goed bij. Wel waren er vanwege de vele regenval een aantal natte plekken in het circuit maar ondanks dit was het allemaal goed te doen. Donny zat lekker in zijn ritme in de training en wist na een aantal snelle ronden een dertiende tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam de rijder uit Enschede slecht weg bij de start. Hierdoor kwam hij pas op een tweeëntwintigste plaats uit de eerste ronde en moest dus een inhaalrace rijden. Berfelo had de gang er goed inzitten en wist gedurende de wedstrijd een flink aantal rijders te passeren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloont met een vijftiende plaats!

Ook in de tweede manche zat Berfelo er niet goed bij met de start en moest dus wederom aan een opmars beginnen. Dit verliep goed want al snel kwam hij aan op een vijftiende plaats. Het duurde niet lang voordat hij doorstootte naar een twaalfde plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij weer terug viel tot in de achterhoede. Donny liet de moed niet zakken en kwam in het resterende deel van de wedstrijd weer fanatiek terug naar voren. Moegestreden kwam hij uiteindelijk op een zeventiende plaats over de finish.

In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is de rijder uit Enschede opgeklommen naar een negende plaats. Op 10 oktober staat de laatste wedstrijd op het programma in Alphen.

 

 

 

 

Wisselend succes voor Donny Berfelo in het afgelopen weekend

Donny Berfelo uit het Ceradure Suzuki Team heeft het afgelopen weekend wisselend succes gekend. Op zaterdag werd het motorspektakel de Wieke verreden. Het rijden met Donny ging hier goed want met een tweede plaats in beide manches mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op de tweede podiumtrap.

Op zondag stond er een KNMV Jeugdwedstrijd in Winterswijk op het programma. In de training ging het rijden lekker met de rijder uit Enschede en na een aantal snelle ronden zette hij een vijftiende tijd op de klokken.

Na de training begon het te regenen waardoor de baan er steeds slechter bij kwam te liggen. In de eerste manche kwam Donny in de middenmoot uit de start. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een negende plaats. Echter na een aantal ronden kreeg hij te kampen met een probleem met zijn achterrem. Berfelo probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar moest dit bekopen met een valpartij. Bij de valpartij brak zijn koppelingshendel af waardoor hij zijn weg zonder koppeling moest vervolgen. De rijder uit Enschede kon de manche nog wel uit rijden maar meer dan een drieëntwintigste plaats zat er helaas niet in.

Tussen de eerste en de tweede manche bleef het maar regenen in Winterswijk waardoor de baan ondertussen erg modderig was geworden. In de tweede manche kwam Donny tot twee keer toe ten val. Uitermate teleurgesteld kwam de rijder uit Enschede op een zeventiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Donny op een negentiende plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na de wedstrijd in Winterswijk op een tiende plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Valkenswaard.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in Westerhaar en 14e in Emmen

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen twee wedstrijden gereden. Donny kwam op zaterdag aan de start bij de maiscross in Westerhaar. Ondanks de vele regenval lag het circuit er perfect geprepareerd bij. Enthousiast stuurde Donny zijn goed geprepareerde Suzuki het circuit op om te gaan trainen. Het rijden ging lekker en Donny wist na een aantal snelle ronden de snelste tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam de rijder uit Enschede slecht weg bij de start. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon plaatsen winst te boeken. Tijdens de wedstrijd begon het hard te regenen en te onweren. De baan werd in deze weersomstandigheden helemaal kapot gereden en hierdoor werd het er niet makkelijker op. Donny kwam nog terug naar een tweede plaats en wist deze positie in handen te houden tot over de finish.

Omdat het slechte weer aanhield werd de tweede manche afgelast. Een dag later stond er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc op het programma in Emmercompascuum. Ook hier waren de omstandigheden slecht. Vlak voor de eerste manche begon het te stortregenen waardoor het circuit er slecht bij kwam te liggen. Donny reed een aantal ronden op een negende plaats maar door een aantal valpartijen zat er helaas niet meer in dan een veertiende plaats.

Omdat het slechte weer aan bleef houden besloot de KNMV om de tweede manche af te lassen. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft de rijder uit Enschede op een tiende plaats staan.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint de Daverijscross

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft de 85cc klasse bij de Daverijscross in Wehl weten te winnen. De rijder uit Enschede voelde zich goed thuis op de mooie baan en wist zijn fijn sturende Suzuki naar drie manche overwinningen te sturen.

Op zaterdag werd er getraind en werd er al een manche gereden. De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats kwam hij door de eerste bocht. Donny wachtte zijn kans af en sloeg na een aantal ronden toe om de leiding in de wedstrijd over te nemen. In het resterende deel van de wedstrijd hield hij het tempo hoog en werden er geen fouten meer gemaakt. Met een voldaan gevoel werd hij als winnaar afgevlagd.

De tweede en de derde manche werden op zondag gereden. In de tweede manche was de start iets minder goed en op een vierde plaats moest hij ditmaal aan de wedstrijd beginnen. Op het snelle circuit werkte Donny zich gedurende de wedstrijd langs zijn concurrenten en wist na een sterk gereden wedstrijd ook de tweede manche winnend af te sluiten.

In de derde manche kwam hij goed weg bij de start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Binnen een aantal ronden wist hij zich op te werken naar de koppositie maar net op het moment dat hij een gaatje wilde slaan, kwam hij ten val waardoor hij terugviel naar een tweede plaats. Donny herstelde zich goed na de valpartij en begon het gat naar de kopman te dichten. In de laatste ronde kwam hij aan het achterwiel en uiteindelijk wist hij de leiding net voordat de finishvlag viel in handen te nemen om ook de derde manche als winnaar af te sluiten.

Met drie manche overwinningen won Donny het eindklassement bij de Daverijscross. Aankomende zondag staat er voor de rijder uit Enschede een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Emmercompascuum.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in grasbaanrace in Lattrop

Afgelopen maandag nam Donny deel aan de grasbaanrace in Lattrop. Donny stuurde zijn goed geprepareerde Suzuki naar een tweede plaats in beide manches en finishte hiermee ook op een tweede plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend staat de rijder uit Enschede aan de start bij de Daverijscross in Wehl.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint in Bentelo

Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft op dinsdag het motorsportspektakel in Bentelo op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Enschede kwam drie keer in actie en zegevierde in alle drie de manches.

In de training was al goed te zien dat Donny het naar zijn zin had. Hij ging lekker rond over het circuit en dit gaf hem vertrouwen voor de drie manches die nog op het programma stonden.

In de eerste manche pakte Berfelo kopstart en had gelijk het juiste ritme in handen. Tevens wist de rijder uit Enschede gedurende de wedstrijd een kleine voorsprong op te bouwen. In de slotfase werd het nog even spannend want de tweede man kwam sterk terug en zette Donny flink onder druk. De rijder uit Enschede bleef hier rustig onder en stuurde zijn machine als eerste over de finish.

In de tweede manche moest Donny vanaf een vierde plaats terug naar voren komen. De rijder uit Enschede bouwde zijn wedstrijd rustig op en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar de koppositie. Donny gaf de eerste plaats niet meer uit handen en won zo ook de tweede manche. Ook in de derde manche kwam Donny van buiten de top drie teruggereden naar de koppositie en schreef hiermee alle drie de manches op zijn naam.

Met drie mancheoverwinningen pakte Donny de dagzege in Bentelo.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in St. Isidorushoeve en 13e in Oirschot

Donny Berfelo uit het Ceradure Suzuki Team heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag nam Donny deel aan een wedstrijd om de Twente Cup in St. Isidorushoeve. Het circuit is bij Donny welbekend en hierdoor had hij zijn draai al snel gevonden in de training. Met een goed gevoel begon hij aan de eerste manche. Toen het starthek viel zat hij er niet zo goed bij maar in de eerste ronde wist hij zich toch al op te werken naar een vierde plaats. Zijn opmars kwam in de tweede ronde ten einde door een valpartij. Hierbij bezeerde hij zijn ribben en omdat zijn motor aan de andere kant van de baan lag, kon hij zijn weg pas als laatste vervolgen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en met grote stappen kwam hij door het veld terug naar voren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloont met een vierde plaats.

Gemotiveerd ging hij van start in de tweede manche. Hij kwam goed weg bij de start en dook als eerste de eerste bocht in. In de beginfase liep hij weg bij de concurrentie maar helaas kwam hij in de tweede ronde ten val waardoor hij terugviel naar een vierde plaats. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en in de slotfase zette hij de aanval in op de leider in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam de rijder uit Enschede net iets tekort om de manche te winnen waardoor hij als tweede werd afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Op zondag stond er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Oirschot. Nadat hij in de training een dertiende neer had weten te zetten, begon hij vol goede moed aan de eerste manche. Helaas kwam hij bij de start ten val waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Donny kwam met constante rondetijden terug naar voren en wist toch nog als twaalfde over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start waardoor hij wederom aan een inhaalrace moest beginnen. Donny kwam gedurende de manche steeds verder naar voren en kwam ondanks een valpartij als dertiende over de finish. In het dagklassement eindigde hij op een dertiende plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na de wedstrijd in Oirschot op een elfde plaats.

 

 

 

Donny Berfelo twaalfde in KNMV Jeugdwedstrijd in Borculo

Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag tijdens de KNMV Jeugdwedstrijd in Borculo op een twaalfde plaats geëindigd. De rijder uit Enschede kwam in beide manches niet goed weg bij de start maar wist zich in zowel de eerste als de tweede manche terug te knokken naar een veertiende plaats. Deze resultaten waren in het dagklassement goed voor een twaalfde plaats.

Het circuit van Borculo is een circuit dat niet tot de favorieten behoort van Donny. Ondanks dit begon hij vol goede moed aan de training. Donny verkende het circuit en ging vervolgens op pad om een snelle tijd neer te zetten. Het rijden ging niet naar wens en door kleine foutjes kwam de rijder uit Enschede niet verder dan een zestiende tijd.

In beide manches zat Donny er niet goed bij na de start en moest beginnen aan een inhaalrace. Het passeren van rijders is op het circuit van Borculo niet makkelijk maar toch stuurde Donny zijn machine op gecontroleerde wijze langs verschillende rijders die voor hem reden. In zowel de eerste als de tweede manche eindigde hij op een veertiende plaats waarmee hij belangrijke punten scoorde voor het kampioenschap.

In het dagklassement eindigde Donny op een twaalfde plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Arkel.

 

 

 

 

Donny Berfelo tweede in Usselo

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag tijdens een wedstrijd in Usselo op een tweede plaats geëindigd. In de eerste manche reageerde Donny snel toen het starthek viel en als eerste dook hij de eerste bocht in. In de eerste ronde wist hij de koppositie in handen te houden maar in de tweede ronde werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Donny hield goed stand op deze positie en wist zijn goed geprepareerde Suzuki op een tweede plaats over de finish te sturen.

Ook in de tweede manche pakte Donny kopstart. De rijder uit Enschede zette een hoog tempo in maar moest helaas zijn meerdere erkennen in de tweede man. Deze rijder wist hem te passeren waardoor Donny terugviel naar een tweede plaats. Berfelo bleef hier rustig onder en werkte een constante manche af om uiteindelijk als tweede over de finish te komen.

Ook in het dagklassement eindigde Donny op een tweede plaats. Aankomende zondag staat er voor Donny een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc op het programma in Borculo.

 

 

 

 

Donny Berfelo klimt naar tiende plaats in het NK 85cc

Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag tijdens het NK 85cc grote wielen in Makkinga opgeklommen naar een tiende plaats in de tussenstand. Donny kende een moeilijke dag in Makkinga. In de eerste manche kwam hij ongelukkig ten val en kreeg hierbij het stuur in zijn maag. Hierdoor zat er in deze manche niet meer in dan een dertigste plaats. Omdat hij hier ook nog veel last van had in de tweede manche kwam hij in deze manche niet verder dan een vierentwintigste plaats.

In de aanloop naar de wedstrijd in Makkinga kreeg Donny een tegenslag te verwerken. Tijdens het zwemmen kwam hij op de glijbaan ten val en liep hierbij een flinke snee op in zijn kin. In het ziekenhuis werden er vier hechtingen ingezet maar ondanks dit was Donny vastbesloten om van start te gaan in Makkinga.

In de training ging het rijden niet lekker met Donny. Hij kon zijn draai niet vinden op het zandcircuit en moest hierdoor genoegen nemen met een twintigste tijd.

In de eerste manche was de start redelijk maar al snel kwam hij met een andere rijder in aanraking, wat een valpartij tot gevolg had. In de achterhoede kon hij zijn weg vervolgen en moest dus aan een inhaalrace beginnen. Het duurde niet lang voordat hij de aansluiting vond met de groep. Echter in het heetst van de strijd kwam hij op een springbult in aanraking met een andere rijder en kwam zwaar ten val. Donny was zijn lucht even kwijt en had zo’n twee ronden nodig voordat hij zijn weg weer verder kon zetten. In het resterende deel van de wedstrijd heeft Donny het rustig aan gedaan en werd uiteindelijk op een dertigste plaats geklasseerd.

Donny had in de tweede manche veel last van zijn maag omdat hij in de eerste manche bij de valpartij het stuur in zijn maag had gehad. Na een slechte start probeerde hij er het beste van te maken en kwam op een vierentwintigste plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde de rijder uit Enschede op een zesentwintigste plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een tiende plaats. Op 4 juli gaat het kampioenschap verder in Borculo.

 

 

 

 

Donny Berfelo in de top tien in Axel en Vlissingen

Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend tijdens de KNMV Jeugdwedstrijden in Axel en Vlissingen twee top tien plaatsen weten te behalen. Het weekend begon op zaterdag positief voor Donny in Axel. Donny ging lekker rond in de training en wist een elfde tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche pakte Donny een redelijke start en wist na een goed gereden wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen. In de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start. Hierdoor moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist er toch nog een veertiende plaats uit te slepen.

In het dagklassement eindigde hij op een mooie negende plaats. Een dag later ging het kampioenschap verder in Vlissingen. Donny is niet gek op het circuit van Vlissingen omdat het zo smal is maar toch probeerde hij er het beste van te maken. In de tijdtraining zette hij een twaalfde tijd op de klokken en in de beide manches wist hij als elfde over de finish te komen. Hiermee eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is de rijder uit Enschede opgeklommen naar een elfde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Makkinga.

 

 

 

 

Donny Berfelo twaalfde in KNMV Jeugdwedstrijd in Marum

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag nam Donny deel aan een UMX-wedstrijd op het circuit van St. Isidorushoeve. Het was bijzonder warm op zaterdag en hier hadden verschillende rijders toch flink last van. In de eerste manche pakte Donny kopstart en reed vervolgens lange tijd aan de leiding. Helaas kwam hij in de voorlaatste ronde even ten val waardoor hij terug viel naar een derde plaats. In de laatste ronde zette de rijder uit Enschede alles op alles en wist de tweede man nog te passeren om als tweede over de finish te komen. In de tweede manche zat hij er slechter bij na de start en kwam rond de zevende plaats door de eerste bocht. Donny zette de achtervolging in en werkte zich op naar een derde plaats. De twee koplopers konden niet meer achterhaalt worden zodat Berfelo in de tweede manche genoegen moest nemen met een derde plaats. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een derde plaats.

Een dag later stond er voor Donny een KNMV Jeugdwedstrijd in Marum op het programma. Donny trainde als zeventiende en begon vervolgens vol goede moed aan de eerste manche. In de eerste manche kwam hij in de middenmoot door de eerste bocht en moest van buiten de top twintig terug naar voren komen. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een veertiende plaats. Helaas kon hij zijn opmars niet verder zetten omdat zijn motor minder goed begon te lopen. Vooral uit de bochten trok de machine niet meer en tevens begon de Suzuki in de slotfase te roken. Donny haalde de finish en werd op een veertiende plaats afgevlagd.

Tussen de eerste en de tweede manche werd geconstateerd dat de zuigerveer vast zat. Er werd snel een nieuwe zuiger in de motor gezet zodat Donny weer met frisse moed van start kon gaan. Toen het starthek viel, zat de rijder uit Enschede er niet goed bij. Net als in de eerste manche kwam hij gedurende de wedstrijd netjes teruggereden naar voren maar ook dit keer werd zijn opmars even onderbroken. Ditmaal kwam Donny ten val. Gelukkig ging hierbij weinig tijd verloren waardoor hij de tweede manche af kon sluiten op een twaalfde plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een twaalfde plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft de rijder uit Enschede op een zestiende plaats staan. Aankomend weekend staan er twee KNMV Jeugdwedstrijden op het programma. Op zaterdag wordt er gereden in Axel en op zondag in Vlissingen.

 

 

 

 

Donny Berfelo elfde in KNMV Jeugdwedstrijd in Markelo

Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag tijdens de KNMV Jeugdwedstrijd in Markelo op een elfde plaats geëindigd. De rijder uit Enschede kwam in de eerste manche in de middenmoot uit de start maar knokte zich zonder bril langs verschillende rijders en wist beslag te leggen op een elfde plaats. Vanwege de aanhoudende regen besloot de organisatie om de tweede manche af te lassen.

In de nacht van zaterdag op zondag had het flink geregend in Markelo maar ondanks dit was het circuit in de training goed berijdbaar. Donny heeft een moeilijke tijd achter de rug door het overlijden van zijn goede vriend Donny Zundorf. Toch wilde hij het proberen in Markelo om op deze manier de draad weer op te pakken. Donny verkende rustig het circuit en ging vervolgens vol goede moed op pad om een snelle tijd neer te zetten. Na verschillende pogingen zette Berfelo uiteindelijk een drieëntwintigste tijd op de klokken.

Omdat de regen maar aanhield, lag het circuit er nat en modderig bij in de eerste manche. Toen het starthek viel kwam Donny in de middenmoot door de eerste bocht. Gelijk zette hij de aanval in en wist in de eerste ronde al verschillende rijders te passeren. Op een zestiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette vanaf daar zijn opmars verder. Wel moest hij in de beginfase al zijn bril afgooien waardoor het zicht behoorlijk minder werd. Ondanks dit zette de Ceradure Suzuki-rijder goed door en kwam op een mooie elfde plaats over de finish.

Omdat de regen maar aan bleef houden, besloot de organisatie om de tweede manche af te lassen. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Marum.

 

 

 

 

 

Voorlopig even geen wedstrijden voor Donny Berfelo

Donny Berfelo uit het Ceradure Suzuki Team heeft zaterdag tijdens de KNMV Jeugdwedstrijd in Veendam een goede wedstrijd gereden. Ook op zondag stonden er twee manches op het programma maar het bleef slechts bij 1 start. Collega-rijder en vriend Donny Zundorf kwam in de beginfase van de eerste manche zodanig ten val dat de wedstrijd werd stilgelegd en uiteindelijk werd afgelast. Donny is vandaag om 12:05 uur in het ziekenhuis van Groningen gestorven aan de verwondingen die hij bij de valpartij opliep.

Uit respect en omdat Donny een goede vriend was heeft de familie Berfelo besloten om het voorlopig even rustig aan te doen en geen wedstrijden te rijden. Familie Berfelo wil familie Zundorf en vrienden en kennissen enorm veel sterkte toewensen met dit enorme verlies.

 

 

 

 

Donny Berfelo kwalificeert zich voor het ONK 85cc in Halle

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is er zondag bij de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Halle in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. De rijder uit Enschede reed in de eerste manche een goede wedstrijd en wist ondanks een valpartij op een twintigste plaats over de finish te komen. Hiermee scoorde Berfelo een ONK punt. In de tweede manche kwam hij in de beginfase ten val waardoor er niet meer inzat dan een eenendertigste plaats.

Voor de training was Donny behoorlijk zenuwachtig maar toch was hij vastbesloten om er het beste van te maken. Hij had zich als doel gesteld om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. In de training ging het rijden lekker en hij voelde zich goed thuis op het circuit van Halle. Ook het zetten van een snelle ronde ging hem goed af en met een negenentwintigste tijd wist hij zich ruimschoots te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche spoot Donny weg toen het starthek viel en als vierde drifte hij zijn goed geprepareerde Suzuki door de eerste bocht. Ondanks dat het rijden erg lekker ging viel hij in de eerste ronde terug naar een zesde plaats. Deze positie wist hij twee ronden in handen te houden maar helaas kwam hij toen ten val waardoor hij terug viel tot rond de tiende plaats. Donny herstelde zich goed en werkte een goede eerste manche af. Wel moest hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven maar uiteindelijk wist hij met een twintigste plaats een welverdiend ONK punt te scoren.

Ook in de tweede manche pakte de rijder uit Enschede een hele goede start. Ditmaal kwam hij als tweede door de eerste bocht. Omdat de eerste manche erg veel kracht had gekost, raakte Donny al snel vermoeid. Dit had een valpartij tot gevolg waarbij hij zijn been flink stootte. Donny wist echter van geen ophouden en zette zijn weg verder op het inmiddels loodzware circuit. Totaal leeggereden kwam de rijder uit Enschede op een eenendertigste plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Donny op een drieëntwintigste plaats. Aankomende zondag staat er voor de rijder uit Enschede een KNMV Jeugdwedstrijd op het programma in Westerbork.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent moeilijk weekend

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft een zwaar weekend achter de rug. Donny had griep en was hierdoor te verzwakt om voluit te kunnen rijden. Hierdoor plaatste hij zich in Boekel niet voor de A groep maar moest in de B groep starten. Hierin wist hij wel beide manches te winnen waardoor hij op een eenendertigste plaats eindigde in het dagklassement. Ook wist Berfelo zich helaas niet te kwalificeren voor de ONK 85cc in Mill.

Het weekend begon voor Donny met een tegenslag. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg hij griep waardoor hij bijna de hele nacht niet heeft geslapen. Donny moest regelmatig overgeven en kwam verzwakt aan op het circuit in Boekel. Ondanks dit begon de training nog redelijk. De eerste twee ronden verliepen lekker maar in de derde ronde kwam hij ten val waarna het lang duurde voordat hij zijn motor weer overeind had en zijn weg kon vervolgen. Omdat het opbeuren van de motor hem erg veel kracht had gekost, kon hij nadien geen snelle tijd meer neerzetten waardoor hij op een achttiende tijd strandde in zijn groep. De beste vijftien rijders kwalificeerden zich voor de A groep, wat betekende dat Donny in de B groep moest rijden. In de B groep wist hij beide manches te winnen waardoor hij in het dagklassement als eenendertigste eindigde.

Na Boekel kwam de familie Berfelo voor een moeilijke beslissing te staan. Donny had zich namelijk geplaatst om deel te mogen nemen aan de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Mill. Ondanks het feit dat hij koorts had werd er besloten om toch naar Mill af te reizen. Helaas ging het rijden in Mill niet naar wens waardoor de rijder uit Enschede strandde op een tweeënveertigste plaats. Dit was niet voldoende om deel te mogen nemen aan de wedstrijd waardoor hij al vroegtijdig huiswaarts kon keren.

Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Alphen.

 

 

 

 

Donny Berfelo laat goede snelheid zien in Budel

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zondag zijn eerste KNMV Jeugdwedstrijd van het seizoen in Budel gereden. De rijder uit Enschede kwalificeerde zich voor de A groep en liet zien dat hij de snelheid heeft om in de top tien van de 85cc grote wielen mee te kunnen doen. Helaas gooiden verschillende valpartijen roet in het eten waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende en een negentiende plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd in Budel had Donny zich als doel gesteld om zich te kwalificeren voor de A groep. Door de strenge vorst in de nacht van zaterdag op zondag was de bovenlaag van het circuit bevroren in de training. Er werd in twee groepen getraind. Donny had zijn draai al snel gevonden op het circuit en zette een mooie negende tijd op de klokken waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de A groep.

In de eerste manche kwam hij goed weg toen het starthek viel en op een vierde plaats dook hij de eerste bocht in. In de eerste ronde moest hij twee plaatsen afstaan waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Donny hield zijn voorgangers in het vizier en begon weer in te lopen op de vijfde man. Helaas gleed hij kort daarna weg waardoor hij ten val kwam. Hierbij viel hij helemaal terug naar een achttiende plaats. De rijder uit Enschede liet het hoofd niet hangen en ging fanatiek in de achtervolging. Hij wist nog een aantal rijders terug te pakken en kwam uiteindelijk op een veertiende plaats over de finish.

Ook in de tweede manche zat hij er redelijk goed bij na de start en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Deze positie wist hij in de beginfase in handen te houden totdat hij ten val kwam en terugviel naar een tweeëntwintigste plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist Donny nog een aantal rijders te passeren om uiteindelijk als negentiende over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Donny op een zeventiende plaats. Aankomende zaterdag staat de tweede KNMV Jeugdwedstrijd op het programma in Boekel. Aankomende zondag mag de rijder uit Enschede starten bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Mill.

 

 

 

 

Motor van Donny Berfelo te bezichtigen op motorbeurs in Hardenberg

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo werd in seizoen 2009 ondersteunt door www.motorketting.nl. Dit bedrijf voorzag de rijder uit Enschede het gehele seizoen van kettingen. Ketting.nl heeft het afgelopen weekend op de motorbeurs gestaan in Hardenberg waarbij de motor van Donny was uitgestald. Tevens hing het cross shirt van Donny over de motor waarop al zijn overige sponsors ook goed te zien waren.

Omdat vele duizenden mensen een bezoek brachten aan de motorbeurs zijn de sponsorsnamen op het shirt en op de motor van Donny goed onder de ogen gekomen van deze mensen. Donny en zijn ouders willen alle sponsors en ondersteuners een fijne decembermaand toewensen en hopen hun in seizoen 2010 regelmatig langs het circuit te mogen begroeten.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint de Twente Cup in Lattrop

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zondag een wedstrijd om de Twente Cup in Lattrop gewonnen. In de eerste manche maakte Donny een aantal kleine foutjes waardoor hij op een tweede plaats werd afgevlagd. In de tweede manche verliep alles perfect en wist hij de manche winnend af te sluiten.

In de eerste manche pakte Donny een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. De rijder uit Enschede ging gelijk in de aanval bij de kopman maar door een aantal kleine foutjes slaagde hij er niet in om de eerste plaats over te nemen. Donny bleef het proberen maar moest in de eerste manche uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

Ook in de tweede manche zat Berfelo er goed bij na de start en dook wederom op een tweede plaats de eerste bocht in. In deze manche ging het rijden beter dan in de eerste manche en al snel wist hij door te stoten naar de koppositie. Donny reed vervolgens een foutloze wedstrijd en sloot de tweede manche winnend af.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches pakte Donny de dagzege in Lattrop.

 

 

 

 

Donny Berfelo zesde in maiscross in Staphorst

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zaterdag bij de maiscross in Staphorst op een zesde plaats geëindigd. De rijder uit Enschede moest in zowel de eerste als de tweede manche na een slechte start een inhaalrace rijden. In beide manches wist hij zijn voorgangers op nette wijze te passeren en dit leverde hem twee keer een zesde plaats op.

In Staphorst reden de 85cc kleine en grote wielen bij elkaar in. Een grote groep van rijders stond dan ook achter het starthek om van start te gaan in de eerste manche. Toen het starthek viel, kwam Donny niet goed weg en dook hierdoor pas in het middenveld de eerste bocht in. De rijder uit Enschede begon gelijk met het passeren van rijders en kwam aan het einde van de eerste ronde op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd zette Berfelo zijn opmars verder en kwam na een constant gereden wedstrijd op een zesde plaats over de finish.

Ook in de tweede manche zat Donny er niet goed bij na de start. Ditmaal had hij meer werk te doen omdat hij pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde kwam. Al snel wist hij zich op te werken naar een achtste plaats waarop hij zich een aantal ronden wist te handhaven. In de slotfase zette hij nog even alles op alles en in de laatste twee ronden wist hij uiteindelijk nog twee rijders te passeren om uiteindelijk als zesde over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Donny op een zesde plaats in Staphorst. Aankomende zondag gaat de rijder uit Enschede van start bij de Twente Cup in Lattrop.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint in Lattrop op de 85cc grote wielen

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zaterdag de clubwedstrijd in Lattrop gewonnen. Donny reed in Lattrop zijn eerste wedstrijd op de 85cc grote wielen. Nadat de rijder uit Enschede in de training het circuit had verkent begon hij vol goede moed aan de eerste manche. Toen het starthek viel zat hij er goed vooraan bij en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Donny bouwde zijn wedstrijd rustig op en zette na een aantal ronden de aanval in op de leider in de wedstrijd. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding in de wedstrijd over en gaf deze positie in de rest van de manche niet meer uit handen.

In de tweede manche kwam hij minder goed weg bij de start maar omdat hij een grote valpartij kon ontwijken, kon hij toch op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche wachtte Donny zijn kans af en nam na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd in handen. Geconcentreerd rijdend stuurde hij zijn machine over het circuit en wist na een sterk gereden wedstrijd ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met twee mancheoverwinningen pakte Donny de dagzege in Lattrop. Donny en zijn ouders willen Guus Asbroek bedanken voor het ter beschikking stellen van de motor!

 

 

 

 

Donny Berfelo vijfde in Nederlands Kampioenschap 85cc kl.w

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag bij de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kl. wielen in Varsseveld op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche kwam Donny slecht weg bij de start en kwam pas op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Lange tijd bleef de rijder uit Enschede hangen op deze positie maar in het tweede deel van de wedstrijd wist hij toch nog een aantal plaatsen winst te boeken en werd zo op een twaalfde plaats afgevlagd. In de tweede manche reed hij in de beginfase aan de leiding maar na een aantal ronden viel hij terug naar een tweede plaats waarop hij na een sterk gereden wedstrijd ook finishte.

Nadat Donny in de training een achtste tijd op de klokken had weten te zetten, ging hij vol goede moed van start in de eerste manche. Hij kwam echter niet goed weg toen het starthek viel en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren zien te komen. In de eerste manche lag het tempo nog erg hoog en hierdoor was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Donny zette alles op alles maar bleef lange tijd op een veertiende plaats hangen. In het tweede deel van de wedstrijd wist hij nog twee rijders te passeren waardoor hij in de eerste manche als twaalfde werd afgevlagd.

In de tweede manche pakte Donny kopstart en wist het deelnemersveld een aantal ronden aan te voeren. Toen viel hij terug naar een tweede plaats waarop hij na een sterk gereden wedstrijd ook finishte.

In het dagklassement eindigde Donny op een vijfde plaats. Ook in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap is Donny op een vijfde plaats geëindigd. Donny wil iedereen bedanken en in het bijzonder zijn sponsors, opa en oma en Geert voor hun steun in dit seizoen. Volgend jaar zal de rijder uit Enschede de overstap maken naar de 85cc grote wielen.

 

 

 

 

Donny Berfelo klimt naar vijfde plaats in NK 85cc kl. wielen

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen opgeklommen naar een vijfde plaats. Afgelopen zondag bij de voorlaatste NK in Makkinga kende Donny niet zijn beste dag maar wel scoorde hij constant en wist achtste te worden in het dagklassement. Met dit resultaat is hij in de tussenstand een plaats gestegen en staat nu op een vijfde plaats.

Op zaterdag nam Donny deel aan een clubwedstrijd in St. Isidorushoeve. Het rijden ging hier lekker met de rijder uit Enschede en hij wist dan ook beide manches winnend af te sluiten. De 85cc kleine en grote wielen reden hier bij elkaar in. In zowel de eerste als de tweede manche werkte hij zich op naar de koppositie werd in beide manches als eerste afgevlagd. In de tweede manche kwam hij in de voorlaatste ronde nog even ten val maar zijn voorsprong was van dien aard dat hij toch nog als eerste over de finish kwam.

Op zondag stond de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen op het programma in Makkinga. Donny kon zijn draai niet vinden in de training en strandde op een dertiende plaats.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde Donny net iets te laat waardoor hij in het middenveld aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging een stuk beter dan in de training en gedurende de wedstrijd wist hij zich terug te knokken naar een zesde plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde toen hij een fout maakte waardoor hij terugviel naar een negende plaats. Na deze fout raakte Donny in een gevecht verwikkeld om de achtste plaats. Verschillende keren wisselde hij van positie maar toch trok hij aan het langste eind en wist zijn machine op een achtste plaats over de finish te sturen.

In de tweede manche zat hij er beter bij na de start. In deze manche was het circuit loodzwaar maar toch probeerde Donny een zo hoog mogelijk tempo te rijden. Wel maakte hij wat kleine foutjes maar toch wist hij zich gedurende de wedstrijd te handhaven op een negende plaats. In de slotfase kwam hij aan het achterwiel van de achtste man. Donny zette alles op alles maar ging bij een inhaalpoging in de laatste ronde onderuit en moest hierdoor genoegen nemen met een negende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een achtste plaats in Makkinga. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een vijfde plaats. Op 4 oktober staat de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Varsseveld.

 

 

 

 

Donny Berfelo op het podium in St. Isidorushoeve

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zijn goede rijden van de afgelopen tijd verder weten te zetten bij de vijftiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kl.wielen in St. Isidorushoeve. Donny reed in de eerste manche een gecontroleerde wedstrijd en werd hierin op een derde plaats afgevlagd. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een derde plaats. Deze resultaten leverden hem in het dagklassement een mooie derde plaats op.

De wedstrijd in St. Isidorushoeve was een thuiswedstrijd voor Donny. Veel sponsors, familie en uiteraard opa en oma waren naar deze wedstrijd gekomen om Donny aan te moedigen. Al gelijk was duidelijk dat Donny het naar zijn zin had op het circuit. In de training ging hij lekker rond en wist hij een derde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche kwam Donny goed weg toen het starthek viel en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een derde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot in de slotfase en werd zo op een mooie derde plaats afgevlagd.

In de tweede manche zat de rijder uit Enschede er minder goed bij na de start. Gelijk zette hij de aanval in en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een negende plaats. Donny zette zijn opmars gedurende de wedstrijd verder en wist na een sterk gereden wedstrijd wederom op een derde plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Donny op een derde plaats in St. Isidorushoeve. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na vijftien wedstrijden op een zesde plaats. Op 20 september gaat het kampioenschap verder in Makkinga.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint NK 85cc kl.w in Borculo

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft zondag de veertiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Borculo gewonnen. Donny won op overtuigende wijze de eerste manche en kwam in de tweede manche na een matige start terug naar een vierde plaats. Deze resultaten waren goed voor de dagzege in Borculo.

Tijdens de zomerstop had Donny hard getraind om sterk aan het tweede deel van het seizoen te kunnen beginnen. In de training ging het rijden gelijk al lekker en zette hij een zesde tijd op de klokken.

De start van de eerste manche was goed en op een derde plaats kwam hij over de eerste bult gesprongen. Gelijk stootte hij door naar een tweede plaats en een ronde later nam hij de koppositie in handen. Donny hield het tempo zo hoog als hij kon en begon gedurende de wedstrijd weg te lopen bij de concurrentie. Na een foutloos gereden wedstrijd sloot de rijder uit Enschede de eerste manche winnend af.

In de tweede manche was de start minder goed en nadat hij in de eerste bocht naar buiten werd gedrukt, kon hij op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Donny zette een hoog tempo in en kwam tijdens de wedstrijd netjes teruggereden naar een vierde plaats. Donny kreeg aangegeven dat een vierde plaats voldoende was voor de dagzege en dat hij geen onnodige risico’s meer moest nemen. De rijder uit Enschede bleef rustig en stuurde zijn Suzuki op een vierde plaats over de finish.

Met een eerste en een vierde plaats in de manches pakte Donny de dagzege in Borculo. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Berfelo op een zesde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve.

 

 

 

 

Valpartijen houden Donny Berfelo buiten de top vijf in Winterswijk

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag bij de dertiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Winterswijk op een negende plaats geëindigd. Donny voelde zich goed thuis op de modderige omstandigheden maar zag zijn opmars in beide manches onderbroken worden door een valpartij. Toch sleepte de fanatieke crosser uit Enschede er nog twee elfde plaatsen uit, wat hem in het dagklassement een negende plaats opleverde.

De dag in Winterswijk begon met veel regen en daardoor was het circuit erg nat en modderig in de training. Omdat er al snel diepe sporen ontstonden was het circuit erg moeilijk om op te rijden. Donny zette een aantal keren aan om een snelle tijd neer te zetten en sloot de training af op een zevende plaats.

In de eerste manche zat Donny er aardig goed bij na de start en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Op de modderige omstandigheden stuurde de rijder uit Enschede zijn machine naar een zesde plaats maar helaas kwam zijn opmars toen ten einde door een valpartij. Hierbij gingen vele plaatsen verloren waardoor er in de eerste manche niet meer inzat dan een elfde plaats.

In de tweede manche pakte Donny bijna kopstart maar in de eerste bocht deed hij iets te snel het gas dicht waardoor hij op een negende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Uiteraard was de baan nu nog zwaarder en hierop voelde Donny zich als een vis in het water. Berfelo werkte zich op naar een vierde plaats en begon in te lopen op de derde man. Helaas werd zijn opmars toen onderbroken door een valpartij waardoor hij zijn weg weer als laatste moest vervolgen. Donny zette alles op alles en wist zich toch nog terug te knokken naar een elfde plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een negende plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na dertien wedstrijden op een zesde plaats.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent moeilijk weekend in Veendam

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft het afgelopen weekend in Veendam twee moeilijke wedstrijden gekend. Nadat hij in de eerste manche op zaterdag achtste was geworden, kwam hij in de tweede manche zwaar ten val en bezeerde hierbij zijn rug. Donny besloot om op zondag toch te rijden en wist in de eerste manche na een constante wedstrijd vijftiende te worden. In de tweede manche werd hij bij de start onderuit gereden en tot overmaat van ramp liep in de slotfase ook zijn ketting nog van de machine. Hierdoor werd het een weekend om snel te vergeten voor Donny.

Voor Donny stonden er het afgelopen weekend twee KNMV Jeugdwedstrijden op het programma in Veendam. Het circuit lag er perfect geprepareerd bij en was door de mooie weersomstandigheden behoorlijk hard qua ondergrond. Donny begon aan het weekend door op zaterdag in de training een twaalfde tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij na het vallen van het starthek en aan het einde van de eerste ronde kwam hij pas op een veertiende plaats voorbij start/finish. In al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken kwam de rijder uit Enschede even ten val waardoor hij van achter uit het veld terug naar voren moest komen. Donny zette een constant tempo in en wist zich uiteindelijk toch nog terug te knokken naar een achtste plaats.

Ook in de tweede manche kwam Donny niet goed weg toen het starthek viel en in de achterhoede kwam hij ditmaal uit de eerste bocht. Berfelo kwam gedurende de wedstrijd netjes terug naar voren maar op een twaalfde plaats rijdend ging het mis met Donny. Hij kwam hard ten val en bezeerde hierbij zijn rug en was even zijn lucht kwijt. Het duurde lang voordat hij weer op de machine zat en omdat hij zijn weg zonder bril vervolgde, was het zicht matig. Toch toonde Donny zijn wilskracht en reed de wedstrijd uit op een vijftiende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een vijftiende plaats. Ondanks de pijn in zijn rug besloot Donny om toch te rijden op zondag. In de training had hij nog veel pijn maar toch wist hij een zevende tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche nam hij een redelijke start en kon hij tussen de vijftiende en de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Donny reed een constante wedstrijd en stuurde zijn goed geprepareerde Suzuki op een vijftiende plaats over de finish.

In de tweede manche zat Donny er goed bij na de start en pakte hij zelfs kopstart. Kort daarna werd hij echter onderuit gereden waardoor veel rijders de machine van Donny raakte. Als laatste kon hij zijn weg vervolgen en zette gelijk moedig de achtervolging in. De rijder uit Enschede wist zich terug te knokken naar een twaalfde plaats maar helaas sloeg in de voorlaatste ronde het noodlot wederom toe. Zijn ketting liep eraf en hierdoor kwam Donny niet verder dan een vierendertigste plaats!

In het dagklassement eindigde Donny op een vierentwintigste plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Winterswijk.

 

 

 

 

Donny Berfelo kent moeilijke dag in Arkel

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo kon zaterdag bij de tiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Arkel zijn draai niet vinden. De rijder uit Enschede kwam in de eerste manche na een hele slechte start nog terug naar een negende plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij na de start maar na een moeilijke beginfase kwam hij strijdend om de zesde plaats ten val waardoor hij uiteindelijk negende werd.

Donny had er zin in en kon bijna niet wachten totdat hij het circuit op mocht om te gaan trainen. Nadat Donny het circuit had verkent en de ideale lijnen had gevonden, zette hij in de tijdtraining aan om er een super snelle ronde uit te persen. Lange tijd stond hij op een zesde plaats maar in de slotfase werd zijn tijd toch nog door een groot aantal rijders verbeterd waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde plaats.

In de eerste manche zat Donny er niet goed bij toen het starthek naar beneden klapte en in de achterhoede dook hij pas de eerste bocht in. Het rijden ging in de eerste manche niet lekker met de rijder uit Enschede. Hij kon het juiste ritme niet te pakken krijgen en had het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch bleef hij knokken voor alles wat hij waard was en dit leverde hem toch nog een negende plaats op.

In de tweede manche zat hij er goed bij na de start en kwam hij op een vierde plaats uit de eerste bocht. Echter in de eerste ronde kon hij zijn draai niet vinden en hierdoor zakte hij terug naar een elfde plaats. Donny liet het hier niet bijzitten en ging terug in de aanval. Gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een zevende plaats en begon hij de druk op de ketel te zetten bij de zesde man. Echter bij een inhaalmanoeuvre kwam hij ten val waardoor er in de tweede manche niet meer inzat dan een negende plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een negende plaats in Arkel. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Op 4 en 5 juli gaat het kampioenschap verder in Veendam.

 

 

 

 

Donny Berfelo wint in de Lutte en in Rutten

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdag zegevierde hij in beide manches bij de Twente Cup in de Lutte en op zondag won hij de clubwedstrijd in Rutten. In eerste instantie zou Donny niet in Rutten kunnen rijden maar omdat de KNMV Jeugdwedstrijd in Vlissingen werd afgelast, was deze mogelijkheid er wel.

Voor de eerste keer organiseerde Boer Frans, je weet wel van Boer zoekt Vrouw, een wedstrijd om de Twente Cup in de Lutte. Donny had er enorm veel zin in en wist in de eerste manche een goede start te pakken. Gelijk werkte hij zich op naar een tweede plaats en een aantal ronden later stootte hij door naar de koppositie. Donny bleef netjes rijden tot in de slotfase en sloot de eerste manche met een veilige voorsprong winnend af.

In de tweede manche pakte de rijder uit Enschede kopstart en controleerde de wedstrijd totdat deze tot op twee ronden van het einde werd afgevlagd. Een vrouw was onwel geworden en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Op dit moment weten wij niet hoe het is met deze vrouw en daarom willen Donny en zijn ouders de familie enorm veel sterkte toewensen!

Met twee mancheoverwinningen pakte Donny de dagzege in de Lutte. Na de wedstrijd werd gelijk de reis richting Vlissingen ingezet waar op zondag een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma stond. Echter door de vele regen die er in de nacht van zaterdag op zondag viel, was de organisatie gedwongen om de wedstrijd af te lassen. Omdat de clubwedstrijd in Rutten wel door ging besloten Donny en zijn ouders om daar heen te rijden. Donny was te laat voor de training en moest dus zonder te trainen starten in de eerste manche.

In de eerste manche kwam Donny niet goed weg bij de start en moest rond de zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. De rijder uit Enschede zette gelijk de achtervolging in en wist zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een tweede plaats. Vervolgens begon Berfelo in te lopen op de kopman maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten. Hierdoor moest hij na een sterk gereden wedstrijd tevreden zijn met een tweede plaats.

In de tweede manche pakte Donny kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. Iedere ronde liep hij verder weg bij de concurrentie en sloot zo de tweede manche met een grote voorsprong winnend af.

Met een tweede en een eerste plaats in de manches won Donny het dagklassement in Rutten. Aankomende zaterdag staat voor de rijder uit Enschede een KNMV Jeugdwedstrijd op het programma in Arkel.

 

 

 

 

Donny Berfelo zesde in NK 85cc kl.wielen in Oirschot

De Ceradure Suzuki-rijder Donny Berfelo is zondag bij de negende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kl.wielen in Oirschot op een zesde plaats geëindigd. In de eerste manche legde hij na een constant gereden wedstrijd beslag op een zevende plaats. In de tweede manche ging het op de diepe knippen beter en wist hij zijn goed geprepareerde Suzuki naar een zesde plaats te sturen.

Gedreven begon Donny aan de dag in Oirschot. Hij voelde zich goed en had veel zin om te rijden. De baan lag er perfect geprepareerd bij en hierop voelde de rijder uit Enschede zich goed thuis. In de tijdtraining zette hij na een aantal keren aangezet te hebben een negende tijd op de klokken. De verschillen tussen de rijders waren erg klein maar ondanks dit was Donny hier niet helemaal tevreden over.

Gemotiveerd ging hij van start in de eerste manche en toen het starthek naar beneden klapte, zat hij er goed vooraan bij. In de tweede bocht kwam hij niet goed uit waardoor hij een aantal rijders moest laten passeren en waardoor hij terugviel naar een negende plaats. De rijder uit Enschede bleef hier rustig onder en bouwde zijn wedstrijd op gecontroleerde wijze verder uit. Gedurende de wedstrijd wist hij twee plaatsen op te klimmen en stuurde hij zijn Suzuki uiteindelijk op een zevende plaats over de finish.

De start van de tweede manche was redelijk goed en aan het einde van de eerste ronde kwam hij in de top tien voorbij start/finish. Op het steeds zwaarder wordende circuit voelde Donny zich goed thuis en wist zich dan ook op te werken naar een zesde plaats. In de slotfase kwam hij nog dicht in de buurt van de vijfde man maar de tijd was helaas tekort om nog een serieuze aanval te kunnen plaatsen. Hierdoor moest hij in de tweede manche genoegen nemen met een zesde plaats.

In het dagklassement eindigde Donny op een zesde plaats in Oirschot en hiermee blijft hij in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap op een zesde plaats staan. Aankomende zaterdag neemt Donny deel aan wedstrijd om de Twente Cup in de Lutte en op zondag staat voor de rijder uit Enschede een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Vlissingen.

 

 

 

 

 

 

 
SPONSERS

Alle rechten voorbehouden.
Gemaakt en bijgehouden door TAZmd

click tracking
Statistieken